مینی ایمپلنت دندان چیست ؟

عکس مینی ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی دارای یک پایه ایمپلنت است که در درون استخوان قرار می گیرند و دارای سایز های مختلفی بین 1.7 الی 7 میلی متر هستند. به یک دسته از ایمپلنت ها که سایز کمتری به نسبت ایمپلنت معمولی دارند، مینی ایمپلنت گفته می شود. اگر می خواهید بدانید مینی ایمپلنت چیست به همراه کاربرد و …. بدانید، با ما همراه باشید.  

مینی ایمپلنت دندان چیست ؟

مینی ایمپلنت ( mini implant ) کاملاً شبیه به ایمپلنت های معمولی است با این تفاوت که که قطر آنها کمتر از 3.0 میلی متر است که در شرایط استخوانی با ضخامت کم بسیار کاربرد زیادی دارد و از لحاظ سایر و اندازه تقریبا اندازه یک خلال دندان هستند.

ایمپلنت های معمولی بین 3.0 الی 7.0 میلی متر می باشد این مهم ترین تفاوت بین مینی ایمپلنت و ایمپلنت معمولی است و البته مینی ایمپلنت ها معمولا یک تکه هستند.

مینی ایمپلنت های در شرایط های بسیار مختلفی کاربرد دارند اما تشخیص آن وابسته به نظر پزشک دارد. معمولاً اگر در محل کاشت ضخامت استخوان کم باشد یا فضا کمی وجود داشته باشد، از مینی ایمپلنت استفاده می شود.

قیمت مینی ایمپلنت چقدر است ؟

هزینه مینی ایمپلنت وابسته به تعداد، برند ایمپلنت، شرایط، میزان تخصص و …. متفاوت می باشد و قیمت کمتری به نسبت ایمپلنت معمولی دارا می باشد و هزینه آن بین 8.000.000 الی 15.000.000 تومان می باشد.

قیمت مینی ایمپلنت

البته در نظر داشته باشید، استفاده از مینی ایمپلنت فقط بسته به نظر پزشک است و ابتدا باید شرایط بررسی شود. دوم برند مینی ایمپلنت نیز اهمیت بسیار زیادی در هزینه و کیفیت دارد. امروزه شرکت های زیادی اعم از آستم، اشترومن و …. به تولید مینی ایمپلنت دندان می پردازند.

بیشتر بخوانید » قیمت ایمپلنت

مزایای مینی ایمپلنت

 علت افزایش محبوبیت مینی ایمپلنت ها، مزایای زیاد آن ها است. برخی از مزایای مینی ایمپلنت ها شامل :

  1. کاهش تهاجم به استخوان: مینی ایمپلنت ها سایز و ساختاری که دارند، کمترین تهاجم به استخوان را ایجاد می کنند.
  2. کاهش درد و خونریزی : به علت کاهش تهاجمی که صورت می گیرد و سایز کوچک این ایمپلنت، برش کمتری ایجاد شده و درد و خونریزی کمتر خواهد شد.
  3. قابل استفاده در فضای کم و استخوان با ضخامت کم : این مهم ترین کاربرد مینی ایمپلنت است و در مواردی که نمیتوان ایمپلنت معمولی کاشت، می توان از مینی ایمپلنت استفاده کرد.
  4. هزینه کمتر به نسبت ایمپلنت معمولی : مینی ایمپلنت به علت مراحل ساده تر و نیاز به تجهیزات کمتر، هزینه کمتری را نیز دارا می باشد.
  5. نیاز به استفاده از پیوند استخوان از بین می برد : معمولا در مواردی که امکان کاشت ایمپلنت به علت استخوان وجود ندارد، از پیوند استخوان استفاده می شود اما با مینی ایمپلنت از بسیاری از آنها آسوده شوید.
  6. داشتن روند کاشت و مراحل آسان : کاشت مینی ایمپلنت به تعداد جلسات کمتری نیاز دارد و مرحله جراحی نیز آسان تر خواهد بود.
  7. معمولا طول درمان کمتری دارد : مینی ایمپلنت به علت عدم نیاز به پیوند استخوان، می توان با سرعت بیشتری بارگذاری روی آن انجام داد.  

معایب مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت مانند هر درمانی دارای معایبی می باشد و مینی ایمپلنت ها صرفاً در شرایط های خاصی قابل استفاده هستند و برای همه مناسب نیستند و همچنین مینی ایمپلنت به نسبت ایمپلنت معمولی استحکام و طول عمر کمتری را دارا می باشد.

همچنین مینی ایمپلنت ها به مراقبت دقیق و حساس تری نیاز دارند و تعویض آن ها با محدودیت بیشتری همراه است.

فرق مینی ایمپلنت و ایمپلنت معمولی در چیست ؟

ایمپلنت های معمولی و مینی ایمپلنت از نظر ظاهر شبیه به هم هستند اما به این تفاوت که سایز کمتری دارند. اما تفاوت آنها فقط در این مورد خلاصه نمی شود و در ادامه به بررسی تفاوت های مینی ایمپلنت و معمولی می پردازیم.

فرق مینی ایمپلنت و ایمپلنت معمولی

مهم ترین تفاوت مینی ایمپلنت و معمولی در سایز می باشد که مینی ایمپلنت سایز آن بین 1.7 الی 3 و ایمپلنت معمولی بین 3 الی 7 می باشد.

ایمپلنت های معمولی دارای سه جز اصلی پایه، اباتمنت و روکش هستند که اباتمنت رابطی برای اتصال بین روکش و اباتمنت است اما مینی ایمپلنت ها به اصطلاح یک تکه هستند و دیگر نیاز به اباتمنت برای آن وجود ندارد.

ایمپلنت های معمولی در شرایط خاص کاربرد دارند اما ایمپلنت معمولی در شرایط استاندارد استفاده می شوند.

میزان استحکام در ایمپلنت های معمولی به علت سایز و میزان جوش خوردن بیشتر به استخوان بیشتر است.

مینی ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است ؟

همانطور که گفته شد مینی ایمپلنت کاربرد مخصوص به خود را دارا می باشد و در همه شرایط توسط پزشک پیشنهاد نمیشود. برخی از شرایطی که برای مینی ایمپلنت مناسب می باشد شامل :

  1. مناقطی که ضخامت استخوان کم است و امکان قرار دادن ایمپلنت معمولی وجود ندارد.
  2. برای محل کاشت با فاصله کم ( به طور مثال بین دو دندان جلو )
  3. به طور کلی مینی ایمپلنت ها برای فک پایین مناسب هستند.
  4. استفاده از مینی ایمپلنت در ارتودنسی

مینی ایمپلنت ارتودنسی

از مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی نیز استفاده می شود . مینی ایمپلنت در ناحیه مورد نظر متخصص ارتودنسی کاشته می شود و به عنوان یک لنگر از آن استفاده می شود.

مینی ایمپلنت ارتودنسی

مینی ایمپلنت چگونه انجام می شود ؟

مراحل ایمپلنت معمولی با مینی ایمپلنت شباهت زیادی به یکدیگر دارند اما در برخی موارد جزئی با یکدیگر متفاوت هستند. مراحل مینی ایمپلنت شامل :

  1. جلسه مشاوره و بررسی شرایط ایمپلنت
  2. جراحی و کاشت پایه مینی ایمپلنت
  3. فرصت برای جوش خوردن پایه
  4. قالب گیری و قرار دادن روکش

در مینی ایمپلنت نیاز به بستن اباتمنت وجود ندارد.

منبع : mini implant colgate ، mini implant healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 10.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری