مراحل ایمپلنت دندان چیست؟
مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
مراحل ایمپلنت دندان (Implant Steps) به علت طول درمان زیاد می باشد. در واقع مراحل کاشت ایمپلنت دندان مانند قرار دادن دندان مصنوعی در دهان است اما دندان مصنوعی راحت تر می باشد.
بسیاری از ما تا حدودی آشنایی با نحوه ایمپلنت دندان داریم. اما آیا همگی می دانیم که مراحل کاشت دندان یا ایمپلنت به چه صورت می باشد؟ یا در اصل مراحل کاشت دندان چه هستند؟ برای آغاز مراحل ایمپلنت دندان ابتدا باید برای ویزیت به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
مراحل جراحی ایمپلنت دندان طولانی می باشد و سپس پس از گذشت جراحی ایمپلنت و لثه، تاج دندان برای شما نصب میشود. اغلب افراد با پروسه دندان پزشکی آشنا نبوده در رابطه با آن اطلاعاتی ندارند. با مطالعه این مقاله میتوانید اطلاعات دقیقی در رابطه با مراحل ایمپلنت دندان بدست آورید.
در این مطلب به سوالات پرتکراری همچون مراحل ایملنت دندان چقدر طول میکشد؟ ایمپلنت دندان چه مراحلی دارد؟ و مراحل ایمپلنت دندان + عکس و ویدئو جواب میدهیم. با ما همراه باشید. 🙂 در ابتدا به سراغ این موضوع می رویم که اصلا ایمپلنت دندان چیست؟ و چه مراحلی دارد.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان روشی نوین است که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته شما استفاده میشود. کاشت ایمپلنت یک روش ترمیمی است که اگر بنا به هر دلیلی دندان خود را از دست داده باشید میتوانید از آن استفاده کنید. البته شرایط خاصی نیاز است تا بتوانید از روش کاشت دندان ایمپلنت استفاده کنید. البته با پیشرفت علم دیگر کمتر کسی وجود دارد که نتواند از این روش استفاده کند.
امروزه از روش ایمپلنت دندانی برای جایگزینی پروتزهای سنتی و مصنوعی متحرک استفاده میشود. در واقع از ایمپلنت به عنوان یک ریشه برای دندانی که خراب شده، آسیب دیده یا اصلا کشیده شده است استفاده میشود.
ایمپلنت دندانی از جنس فلز تیتانیوم است که زیست سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارد و به راحتی همراه روند رشد استخوان میشود. در واقع ایمپلنت یک پیچ است که به عنوان پایه و ریشه در استخوان فک انسان کاشته میشود و پس از آن که این پایه فلزی تیتانیومی با فک انسان جوش خورد توسط اباتمنت، تاج مصنوعی که ممکن است از جنس رزین یا سرامیک یا چینی باشد و برای بیمار منحصر به فرد ساخته شده باشد روی پایه ایمپلنت سوار میشود. پس از پایان پروسه ایمپلنت زیبایی و طرح لبخندی زیبا به دهان فرد باز گردانده میشود که بسیاری از مشکلات بیمار اعم از از دست دادن زیبایی، تحلیلی لثه، مشکل جویدن مواد غذایی و مشکلاتی که طی از دست از دادن دندان در تکلم فرد پیش آمده است حل میشود.
تمامی این مراحل ایمپلنت دندان باید توسط پزشک متخصص و با تجربه صورت پذیرد. تا در صورت کاشت ایمپلنت فرد بیمار دچار آسیب و مشکلات جدی نگردد.
هرچه بیماران از ایمپلنت خود به خوبی و مانند دندان طبیعی خود مراقبت کنند به هدف اصلی روش کاشت ایمپلنت که طول عمر و ماندگاری بالای آن است بیشتر نزدیک میشوند. ایمپلنت دندان نسبت به دیگر روشهای مشابه خود دارای مزیتهایی است که باعث شده بین بیماران و پزشکان مورد توجه و محبوبیت خاصی قرار بگیرد.
مطالبی که در این مقاله مطالعه خواهید کرد طبق سر فصلهای زیر به شما ارائه میگردد:
- بهترین افراد برای کاشت ایمپلنت دندان چه کسانی هستند؟
- ایمپلنت دندان جلو
- مراحل ایمپلنت دندان
- قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه اتفاقی می افتد؟
بهترین افراد برای کاشت ایمپلنت دندان چه کسانی هستند؟
همان طور که بالاتر بیان کردیم همه افراد گزینه مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند و افرادی که ویژگیهای زیر را داشته باشند کاندید مناسبی برای استفاده از این روش هستند. ویژگیهای مناسب برای کاندید ایمپلنت دندانی عبارت است از:
- هنگامی که یک یا چند دندان از دست داده باشید.
- هنگامی که دندانی از شما آسیب دیده باشد.
- هنگامی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت میکنید.
- تراکم، حجم، کیفیت و کمیت کافی برای استخوان فک خود داشته باشید.
- دارای سلامت عمومی و سیستم ایمنی کامل بدنی باشید.
همه مواردی که گفتیم برای فردی که میخواهد دندان خود را ایمپلنت کند لازم است. بهتر است ابتدا موارد بالا را با پزشک خود درمیان گذاشته و بررسی کنید سپس به فکر انجام ایمپلنت دندانی باشید. با بررسی موارد بالا مشخص میشود کاندید مناسبی برای کاشت دندان هستید یا خیر؟ البته که برای ایمپلبنت دندانی بهتر است حداقل یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید یا دچار آسیب شده باشد. معمولا ایمپلنت دندان را طی چند مرحله انجام خواهند داد و زیبایی دندان و دهان خود را یک شبه بدست نمیآورید مگر آنکه از روش ایمپلنت فوری استفاده کنید که یکی از انواع ایمپلنت است.
اما اگر روش سنتی ایمپلنت را انتخاب کنید البته پس از آن که پزشک صلاحیت شما را برای کاندید ایمپلنت بودن مشخص کرد. باید چند جلسه حتی بین 3 الی 6 ماه انتظار بکشید تا زیبایی به دهان و دندان شما بازگردد و زیبایی خود را بدست آورید.
میزان تراکم، کیفیت، کمیت و حجم استخوان فک شما برای کاشت ایمپلنت دندانی بسیار مهم است و در صورت نداشتن میزان کافی عمل پیوند استخوان برای بیمار انجام خواهد شد. |
مراحل ایمپلنت دندان جلو
ایمپلنت دندان جلو در زیبایی لبخند شما و دندان های شما بسیار تاثیرگذار می باشد زیرا ایمپلنت دندان جلو به صورت کاملا طبیعی و زیبا طراحی می شوند. ایمپلنت دندان جلو در زمانی که به هر دلیلی دندان های جلوی خود را از دست داده اید یک اقدام بموقع و مناسب است. کاشت ایمپلنت دندان جلو به دلیلی حساس بودن و تاثیر در زیبایی فرد بصورت ایمپلنت دندان جلو یکروزه (ایمپلنت دندان فوری) انجام می شود و متخصص ایمپلنت بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت دندان جلو نسبت به چسباندن روکش دندان موقت میپردازد و شما بصورت فوری و یکروزه صاحب ایمپلنت دندان جلو می شوید.
پس از آنکه فرآیند ترمیم لثه و استخوان شما به اتمام رسید تاج و روکش دائمی و ثابت شما آماده شده است و بر روی ایمپلنت دندان قرارداده می شود.
همان طور که بالاتر بیان کردیم ایمپلنت مراحل خاص خود را دارد که اگر روش ایمپلنت فوری را استفاده کنید مراحل ایمپلنت دندان در یک جلسه برای شما انجام خواهد شد در غیر این صورت مراحل ایمپلنت دندان در چند جلسه و چند ماه انجام خواهد شد. به هرحال باید مواردی را که در ادامه شرح میدهیم در مراحل ایمپلنت دندان رعایت کنید.
پس از آن که پزشک تمامی بررسی های لازم را بر روی لثه و استخوان توسط عکس رادیوگرافی انجام داد، اقدام به کشیدن دندان و به احتمال زیاد نصب همزمان پایه ایمپلنت می نماید. در سومین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان پزشک به بازسازی استخوان فک پرداخته و با نصب پایه، اقدام به قالبگیری می نماید.
برای قالب گیری باید ابتدا تمام فک اندازه گیری شود، و پس از تعیین اندازه و زاویه دندان ها، طرحی زیبا از لبخند را در دهان ایجاد نمود. پزشک پس از آماده نمودن قاب، شاسی را در دهان قرار داده و آن را امتحان می کند. در انتها نیز باید روکش مناسب بر روی ایمپلنت دندان کشیده شود.
مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

مشاوره و مراجعه به پزشک متخصص ایمپلنت
اولین کاری که باید برای کاشت ایمپلنت دندانی انجام دهید این است که به مرکز ایمپلنت مراجعه کنید و با متخصص ایمپلنت مشاورهای حضوری داشته باشید. در این مراجعه حضوری تمامی بررسیها و معاینات مورد نیاز برای شما به صورت جامع انجام خواهد شد. در همین جلسه یک عکس رادیوگرافی اشعه ایکس از دهان و دندان شما گرفته میشود و سپس پزشک با بر رسی پاسخ آن در رابطه با پروسه درمان با شما گفت و گو خواهد کرد. اگر نیاز باشد جراحی پیوند استخوان یا لیفت سینوس انجام دهید پزشک به شما اطلاع داده و وقت درمان تعیین خواهد کرد.
2پیوند استخوان و کشیدن دندان
در صورتی که نیاز به پیوند استخوان داشته باشید پیش از آنکه فک شما را برای کاشت ایمپلنت اماده کنند باید انجام شود که البته در صورت انجام پیوند استخوان حداقل 4 ماه و حداکثر 12 ماه برای بهبودی لازم است و تا پایان بهبودی این دوره نمیتوان ایمپلنت انجام داد. گذشت این مدت زمان این امکان را به شما میدهد تا استخوان فک شما به درستی و به خوبی ترمیم شود.
3قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک بیمار
در این مرحله پس از بهبودی کامل در پیوند استخوان به مرحله کاشت ایمپلنت میرسید که در این مرحله پیچ فلزی که از جنس تیتانیوم است جایگاهی در استخوان فک شما مشخص میشود و در استخوان فک شما کاشت میشود تا به عنوان ریشه و پایه دندان از دست رفته شما عمل کند. البته این بخش ممکن است 1 الی 2 ساعت به طول انجامد و زمان بهبودی این مرحله ایمپلنت دندان برای فک پایین ممکن است 5 ماه و برای فک بالا به صورت تقریبی ممکن است تا 7 ماه بهبودی شما به طول انجامد. پس از آنکه این مرحله را به صورت کامل گذراندید و با موفقیت روبرو شد سراغ مرحله بعد میروید.
4قرار دادن هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت
پس از آنکه مرحله قبل را با موفقیت و به خوبی گذراندید و ایمپلنت به استخوان فک شما کاملا جوش خورد آماده میشوید تا مرحله بعدی برای شما آغاز شود. کهن این مرحله از کاشت ایمپلنت قرار دادن هیلینگ کپ یا تاج موقت بر روی پایه ایمپلنت است.
متخصص ایمپلنت هیلینگ کپ را روی ایمپلنت بیمار قرار میدهد که این کار باعث میشود بافت لثه به صورت مناسب ترمیم یافته و بهبود یابد. بهتر است بدانید هیلینگ کپ شامل یک قطعه فلزی است که لثه بیمار را از ایمپلنت دورتر نگه مید ارد و باید به مدت 10 الی 14 روز باقی بماند. پس از آنکه مدت زمان قید شده پایان یافت متخصص ایمپلنت آن را حذف کرده و مرحله بعدی ایمپلنت را انجام میدهد.
5قرار دادن اباتمنت بر روی ایمپلنت
در واقع اباتمنت یک بخشی است که بر روی ایمپلنت دندانی پیچ میشود و از تاج دندان بیمار حمایت میکند. پس از آنکه اباتمنت را روی ایمپلنت پیچ کردند تاج موقت را کار میگذارند و در مدت زمانی که بافت لثه شما درحال ترمیم و بهبودی است این بافت لثه در اطراف ناحیه ایمپلنت همانند دندان طبیعی شکل میگیرد. تاج دندانی به مدت 4 الی 6 هفته در دهان بیمار نگه داشته میشود تا در این مدت زمان تاج دائمی را طراحی کرده و بسازند.
6قرار دادن تاج دائمی برروی ایمپلنت دندان
در این مرحله که تقریبا اخرین مرحله ایمپلنت دندان است تاج دائمی طراحی و ساخته شه استکه باید روی ایمپلنت شما سوار شود. تاج دندان مهمترین و اصلیترین بخشی از دندان است که زیبایی در گرو آن است. در واقع تاج دائمی را به داخل اباتمنت پیچ میکنند یا میچسبانند. البته که اگر بچسبانند قطعا بسیار طبیعی و زیباتر به نظر می آید زیرا سوراخی که برای پیچ کردن استفاده میکنند ممکن است از زاویهنهای مختلف قابل دیدن باشد و زیبایی خاص خود را نداشته باشد.
پس از آنکه همه مراحل ایمپلنت دندان به اتمام رسید حال نوبت شماست که با مراقبت و نگهداری خوب از آن طول عمر ایمپلنت خود را طولانی تر کنید و موفقیت کاشت ایمپلنت را با درصد بالاتری روبرو کنید. از ایمپلنت مانند دندان طبیعی مراقبت کنید.
مهم تمامی این مراحل ایمپلنت دندان باید توسط پزشک متخصص و با تجربه صورت پذیرد. تا در صورت کاشت ایمپلنت فرد بیمار دچار آسیب و مشکلات جدی نگردد.
مراحل قالب گیری روکش ایمپلنت دندان
برای آغاز مراحل قالب گیری ایمپلنت می توانیم از دو روش قالب گیری (تری باز) و قالب گیری (تری بسته) استفاده نماییم. در آخرین مراحل ایمپلنت دندان بیمار نیاز به استفاده از روکش ایمپلنت خواهد داشت.
در روش قالب گیری تری باز، ابتدا باید ایمپرشن کوپینگ را بر روی فیکسچر قرار داده و ماده قالب گیری را در اطراف آن تزریق نمود. پس از آن این مواد را باید در داخل تری قالب گیری بریزند. پس از آن باید قالب را در دهان قرار داده و کمی صبر کنیم.
ممکن است در این زمان بخشی از ایمپرشن از داخل تری بیرون بزند. در این حالت نباید اقدام به برداشتن تری از دهان نمایید. باید پیچ ایمپرشن را باز کرده و آن را به همراه تری از روی دندان ها بردارید. این قالب به لابراتوار ارسال شده و روکش نهایی از روی آن آماده می شود. تا در آخرین مراحل ایمپلنت دندان بر روی دندان قرار گیرد.
برای آگاهی از قیمت ایمپلنت دندان مقاله زیر را حتما مطالعه کنید.
مراحل ایمپلنت دندان
چه اتفاقاتی قبل و بعد از جراحی ایمپلنت می افتد؟
در طول مرحله مشورت و برنامه ریزی، جراح دندانپزشکی به صورت بصری محل هایی را که در دهان توسط روش های فیلم برداری (اشعه ایکس، فیلم های پانورامیک و / یا سی تی اسکن) برای کاشت ایمپلنت دندانی در نظر گرفته شده اند بررسی می کند.
در این زمان، ساختار استخوانی کافی و کیفیت استخوان فک برای تعیین اینکه آیا به ساختار استخوان متراکم تری در محل ایمپلنت نیاز است یا خیر ، ارزیابی می شود. هنگامی که مشخص شد ایمپلنت دندانی در محل مورد نظر قرار می گیرد، بیمار برای انجام اعمال جراحی برای ایمپلنت های دندانی باز می گردد. در طول همه مراحل جراحی، معمولا برای خنثی کردن درد در ناحیه جراحی به بیمار بی حسی موضعی تزریق می کنند و همچنین آرام بخش های مورد نیاز وی را برای راحتی و رفع اضطرابش به او ارائه می دهند.
مرحله اول جراحی دهان اغلب شامل کشیدن دندان یا دندان ها می شود. در اغلب سایت های ایمپلنت دندان، دندان آسیب دیده هنوز وجود دارد. به جهت آماده شدن برای قرار دادن ایمپلنت دندان، دندان آسیب دیده باید کشیده شود. در اغلب موارد، “پیوند استخوان آلوئولی” (پیوند استخوان به استخوان یا استخوان به استخوان مصنوعی) برای رسیدن به یک پایه متراکم استخوان که مناسب کاشت ایمپلنت باشد انجام می گیرد، دوره بهبودی این عمل 2 تا 6 ماه است.
اگر در محل کاشتی تراکم استخوان کافی نباشد و خبری از دندان هم نباشد از پیوند استخوان (پیوند استخوان آنلای ) استفاده می کنیم، این پروسه طولانی تر خواهد بود و به شش ماه زمان جهت بهبودی نیاز دارد.در مواردی که تراکم استخوانی کافی است ،ایمپلنت میتواند بلافاصله پس از کشیده دندان از بین رفته کاشته شود. به این فرآیند ایمپلنت یکروزه (کاشت ایمپلنت فوری) می گویند. ایمپلنت هفته ای چیست؟ در این مورد اطلاعاتی دارید؟
در شرایطی که یک ایمپلنت در ماکسلا (فک بالا) در ناحیه پشتی یا خلف قرار کاشته می شود، گاهی اوقات فضای استخوان با سینوس های ماکسیلاری (نواحی از استخوان صورت که با هوا پر شده اند) محدود می شود. عمل اضافه کردن به سینوس یا بلند کردن سینوس زمانی انجام می گیرد که در نواحی سینوس ها استخوان پیوند زده شود و سایت برای کاشت ایمپلنت آماده تر شود.
کافی است استخوان های موجود در سایت قوی باشند تا سایت برای ایمپلنت آماده باشد. در مرحله قرار دادن ایمپلنت، ایمپلنت دندان (پست تیتانیوم) با یک مته یا ابزار ویژه در استخوان قرار می گیرد سپس کلاهک مخصوصی به نام “کلاه هیلینگ” روی ایمپلنت قرار می گیرد، لثه ها روی هم قرار می گیرند و مرحله بهبودی شروع می شود.
در طی مرحله بهبودی، یک دندان مصنوعی موقت می تواند جایگزین دندان های کشیده شده شود. زمان بهبودی به میزان زیادی بر کیفیت استخوان بستگی دارد. زمان لازم برای بهبودی معمولا دو تا شش ماه است. در طول این زمان، ایمپلنت با استخوان جوش می خورد. توجه کنید که نیرو یا فشار خاصی روی ایمپلنت ها وارد نکنید. به طور معمول چک آپ های بعدی برای بررسی محل جراحی انجام می شود تا اطمینان حاصل کنید که هیچ عفونتی وجود ندارد و رو به بهبود هستید.
پس از تکمیل دوره بهبودی مورد نیاز، ایمپلنت دندان آزمایش می شود تا بفهمیم که آیا جوش خوردن ایمپلنت با استخوان اطراف آن موفقیت آمیز بوده است یا خیر؟ اگر عمل موفقیت آمیز بوده باشد پروتز هایی به نام نیم پل به ایمپلنت پیچ می شوند و به کمک آن ها ایمپلنت تاج را نگه می دارد. دندانپزشک از این نیم پل قالب می گیرد و دندان مصنوعی را بر اساس قالب می سازد. تاج نیز غالبا به نیم پل پیچ یا میخکوب می شود.
مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟
اگر بخواهیم به صورت قاطع در مورد مدت زمان ایمپلنت دندان صحبت کنیم، باید بگوییم چنین امری میسر نیست. زیرا مراحل ایمپلنت دندان بسته به استفاده از نوع خاصی از ایمپلنت، که نیاز به نصب پایه، بازسازی، ساخت روکش و … دارند، متغیر است.
از سوی دیگر باید بیان نماییم که برای کاشت ایمپلنت تعداد جلسات نیز از اهمیت برخوردار است. برخی از پزشکان می توانند به راحتی مراحل ایمپلنت دندان را در یک جلسه به اتمام برسانند، در حالی که برخی دیگر نیاز به یک هفته کار در این خصوص خواهند داشت.
از سوی دیگر کاشت ایمپلنت را بسیاری از پزشکان ترجیح می دهند، در همان مرحله پیوند استخوان انجام دهند، در حالی که برخی دیگر بر این نکته تاکید دارند، که مراحل ایمپلنت دندان باید تقریبا چند ماه پس از پیوند استخوان صورت پذیرد. تا پودر استخوان به فک جوش خورده و راحت تر کاشت ایمپلنت انجام شود.
مراحل ایمپلنت دندان عکس
بسیاری از پزشکان به بیمار خود توصیه می کنند پیش از آغاز ایمپلنت دندان حتما اقدام به تماشای تصاویر و فیلم هایی در این خصوص نمایند. زمانی که شما مراحل ایمپلنت دندان تصویری را مشاهده نمایید، بدون شک آسان تر متوجه خواهید شد چه سختی ها و حساسیت هایی را در خود جای داده است.
می توانید مراحل ایمپلنت دندان عکس را در سایت ما مشاهده نمایید. هرچند شاید دیدن مراحل ایمپلنت دندان با عکس به خوبی و وضوح دیدن فیلم نباشد، اما می تواند تا حدودی شما را به اطلاعات لازم برساند. در تصاویر مراحل ایمپلنت باید دقت نمایید که دقیقا در چه صورت فک بیمار نیاز به پیوند استخوان خواهد داشت.
در کلینیک ما تمامی مراحل کاشت ایمپلنت با تصویر برای شما به نمایش گذاشته شده است. پس با دقت لازم و کافی تصاویر را مشاهده نمایید، تا بتوانید انتخابی مناسب و تصمیمی درست بگیرید.
فیلم مراحل ایمپلنت دندان
در ادامه می توانید فیلم مراحل ایمپلنت دندان را مشاهده کنید.
مراحل ایمپلنت فوری
یکی از روشهای کاشت ایمپلنت به صورت فوری انجام می شود. مراحل کاشت ایمپلنت فوری زمانی آغاز می شود، که شرایط بیمار برای آغاز این عمل مساعد باشد. اما برخی از بیماران ترجیح می دهند این مراحل در کمترین زمان ممکن و به صورت فوری انجام شوند. از این رو در همان جلسه اول اقدام به کاشت پایه ایمپلنت در دندان نموده و در روز بعد به صورت موقت روکش و پروتز را جاگذاری می کنند.
البته اگر به دنبال این هستید که تنها ظاهر دهان خود را زیبا نمایید مسلما نیازی نیست تمامی مراحل ایمپلنت دندان را به صورت کامل انجام دهید. می توانید به صورت موقت در اولین مرحله دندانی زیبا را در دهان خود جایگذاری کنید. اما پس از آن باید بگوییم ممکن است از عمل خود رضایت کافی به دست نیاورید.
اصولا روکش های موقتی که بر روی ایمپلنت دندان انجام می شود، از ارتفاع کوتاهترین نسبت به دندان های کناری برخوردار هستند. با این کار منجر می شوید تا فشار زیادی به آنها وارد نشود. پس از این که فرایند جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به صورت کامل انجام شد، روکش نهایی بر روی دندان شما قرار خواهد گرفت. مهمترین مزیتی که این روش ایمپلنت فوری نسبت به تکمیل مراحل ایمپلنت دندان دارد، طبیعی جلوه نمودن ظاهر دندان در همان اولین جلسه خواهد بود.
نظرات کابران
Thanks very nice blog!