ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی برای بی دندانی است که در آن یک جراحی نیاز است تا پایه ایمپلنت در درون استخوان قرار بگیرد. فرد در طول جراحی به علت بی حسی دردی احساس نخواهد کرد اما ممکن است بعد از جراحی مقداری درد به سراغ فرد بیاید.
برای تسکین این درد معمولاً توسط پزشک مسکن هایی تجویز خواهد شد. در این مقاله به مسکن قوی برای درد ایمپلنت می پردازیم.
این مقاله صرفاً داروهایی که معمولاً برای درد ایمپلنت را تجویز می شود را معرفی می کند و از مصرف آن بدون مشورت با پزشک خودداری فرمایید. برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره 02191091002 تماس بگیرید.
مسکن قوی برای درد ایمپلنت
مسکن قوی برای درد ایمپلنت معمولاً وابسته به شرایط بدنی فرد، شدت جراحی، میزان تحمل درد فرد، بیماری های زمینه ای، حساسیت ها و … توسط پزشک تجویز می شود اما مسکن های ایبوپروفن، ناپروکسن، استامینوفن، مفنامیک اسید رایج هستند.
در نظر داشته باشید، باید قبل از مصرف هر دارویی باید با پزشک مشورت فرمایید و حتماً بعد از جراحی از متخصص ایمپلنت بخواهید که مسکن ها را برای شما تجویز کند.
بیشتر بخوانید » بهترین آنتی بیوتیک برای ایمپلنت
البته همانطور که گفته شد وابسته به شرایط ممکن داروهایی با اثر دهی قوی تر یا ضعیف تر با دوز های مختلف تجویز شود. معمولاً مسکن های ناپروکسن، ایبوپروفن، استامینوفن، نوافن، مفنامیک اسید برای درد ایمپلنت تجویز می شود و در موارد خاصی از آمپول کترولاک استفاده می شود.
1- مسکن ایمپلنت : ناپروکسن
ناپروکسن ( Naproxen ) یک داروی ضد التهابی ( NSAID ) است که که معمولا دو نوع معمولی و سدیم تجویز می شود که نوع سدیم آن سریع تر از معمولی آن است که معمولا به عنوان یک مسکن ایمپلنت نیز استفاده می شود.
به گفته frontiersin :
Discussion: Naproxen sodium was more effective than acetaminophen in reducing post-operative pain and systemic inflammation following surgical placement of one or two dental implants.
ناپروکسن سدیم در کاهش درد و التهاب بعد از جراحی در یک یا دو ایمپلنت دندان، موثر تر از استامینوفن عمل کرده است.
اگر دارای حساسیت اختلالات خونی، آسم، بیماری های قلبی، فشارخون بالا، بیماری کبدی، سابقه سکته مغزی، مشکلات روده و معده هستید و یا به داروهایی نظیر ایبوپروفن حساسیت دارید، حتما قبل از مصرف این دارو پزشک خود را در جریان قرار دهید.
2- مسکن ایمپلنت : ایبوپروفن
ایبوپروفن ( Ibuprofen ) یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که برای تسکین روماتیسم مفصلی، میگرن، حملات نقرس و تسکین درد بعد از جراحی ایمپلنت دندان نیز استفاده می شود که ژلوفن نیز یکی از نام های تجاری این دارو است.
به گفته exodontia :
In general, effective analgesia is achieved with 400-600 mg of ibupro- fen administered every 4-6 hours, but not exceeding 2,400 mg in a 24 hour period.
به طور کلی، برای تسکین درد ایمپلنت بعد از جراحی پیشنهاد می شود، دوز 400 الی 600 میلی گرم ایبوپروفن هر 4 الی 6 ساعت استفاده شود و در شبانه روز به طور کلی 2400 میلی گرم استفاده شود.
اگر دارای سابقه حساسیت به داروی های غیر استروئیدی یا آسپرین هستید یا دارای سابقه پلیپ بینی، سابقه آسم و تنگی نفس، سابقه خونریزی معده و اختلالات خونی هستید، حتما قبل از مصرف ایبوپروفن، پزشک خود را جریان قرار دهید.
3- مسکن ایمپلنت : استامینوفن
استامینوفن ( Acetaminophen ) یک مسکن محبوب و رایج است که در کاهش تب نیز کاربرد دارد. این دارو از تولید برخی از مواد شیمیایی که باعث درد و تب جلوگیری می کند و اینگونه باعث تسکین درد می شود و برای درد های متوسط تا خفیف مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر دارای سابقه حساسیت به استامینوفن هستید و در دوره بارداری هستید و یا سابقه بیماری های کبدی و کلیوی دارید، حتماً قبل از مصرف قرص استامینوفن، با پزشک خود مشورت فرمایید.
4- مسکن ایمپلنت : نوافن
نوافن یک مسکن ضد التهابی غیر استروئیدی است که از ترکیب سه ماده فعال استامینوفن، ایبوپروفن و کافئین تشکیل می شود و برای درد های متوسط تا خفیف در نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
نوافن یکی از داروهای موثر برای تسکین درد بعد از ایمپلنت دندان است.
از آنجا نوافن از ترکیب استامینوفن و ایبوپروفن است و موارد منع مصرف آن شبیه به این دو دارو می باشد.
5- مسکن ایمپلنت : مفنامیک اسید
مفنامیک اسید یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که در درد های درد های دندان و دندانپزشکی کاربرد زیادی دارد. مصرف این دارو بیش از 7 روز توصیه نمی شود و همچنین این دارو سبب خواب آلودگی در افراد نمی شود.
اگر دارای بیماری های کبدی، کلیوی، قلبی و یا معده هستید، حتما قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت فرمایید. همچنین مصرف این دارو در سه ماه سوم بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود.
6- مسکن ایمپلنت : آمپول کترولاک
کترولاک یک مسکن ضد درد و ضد التهاب بسیار قوی است که برای تسکین درد های متوسط تا شدید استفاده می شود و عموماً این دارو قبل یا بعد جراحی تجویز می شود. این دارو محدودیت های زیادی دارد و تجویز آن حساسیت زیاد دارد. این دارو اعتیاد ایجاد نمی کند.
توصیه هایی برای مسکن های ایمپلنت
- حتما متخصص ایمپلنت خود را در جریان تمام سوابق بیماری، داروهای مصرفی و حساسیت های خود قرار دهید و سپس از او درباره مسکن بعد از ایمپلنت سوال کنید.
- بدون مشورت با پزشک سعی کنید هیچ دارویی مصرف نکنید.
- دوز و فاصله زمانی بین آن ها را طبق دستور رعایت کنید و مصرف بیش از حد یک دوز از دارو می تواند به بدن آسیب زیادی وارد کند و همچنین سبب مقاومت دارویی نیز بشود.
- از داروی های ترکیبی مسکن معمولاً برای ایمپلنت دندان استفاده می شود.
- درد بعد از ایمپلنت معمولاً زیاد نیست و نیازی به نگرانی درباره درد بعد از جراحی وجود ندارد.
نظرات کابران