یکی از عواملی که سبب شکست ایمپلنت دندان خواهد شد، عفونت ایمپلنت است که یکی از راه های مقابله و درمان آن آنتی بیوتیک است. اگر می خواهید به پاسخ سوال بعد از ایمپلنت چند روز آنتی بیوتیک بخوریم و یا بهترین آنتی بیوتیک بیشتر بدانید، با ما همراه باشید.
آنتی بیوتیک چیست ؟
آنتی بیوتیک ها ( Antibiotics ) شامل طیف وسیعی از داروها است که به کمک سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری و درمان عفونت های باکتریایی می آید که اولین آنتی بیوتیک کشف شده پنی سیلین بوده است.
در اکثر اوقات سیستم ایمنی توانایی تشخیص و سرکوب باکتری های مضر را دارد اما حتی عفونت های ناشی از آن را پاکسازی می کند. در صورتی که تعداد این باکتری های مضر زیاد شود، بدن توان مقابله با همه آنها را ندارد و در اینجا آنتی بیوتیک ها به کمک بدن می آیند.
نقش آنتی بیوتیک در ایمپلنت
یکی از عارضه هایی که می تواند سبب شکست ایمپلنت دندان بشود، عفونت است که معمولا عفونت ایمپلنت دندان را می توان با آنتی بیوتیک ها تا حد زیادی از آن جلوگیری یا درمان کرد. معمولاً برای قبل و بعد از ایمپلنت آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز می شود البته این موضوع کاملاً به نظر پزشک وابسته است.
در نظر داشته باشید مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک به هیچ وجه توصیه نمی شود و می تواند سبب مقاومت آنتی بیوتیکی و بسیاری از عارضه های مختلف بشود. حتما درباره مصرف هر گونه آنتی بیوتیک با پزشک مشورت کنید.
بعد از ایمپلنت چند روز آنتی بیوتیک بخوریم ؟
در پاسخ این سوال در قدم اول باید بگوییم حتما اول با پزشک خود مشورت فرمایید و نظر وی اولویت دارد اما به طور معمول پیشنهاد می شود سه دوز آنتی بیوتیک در طی 3 روز مصرف شود. منبع ( ncbi )
به گفته مجله nature نیز پیشنهاد می شود برای آنتی بیوتیک قبل از ایمپلنت باید یک ساعت قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان از یک اموکسی سیلین یا کلیندامایسین استفاده شود که سبب کاهش ریسک عفونت ایمپلنت بعد از جراحی می شود.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
در نظر داشته باشید بهترین آنتی بیوتیک برای ایمپلنت وابسته به شرایط فرد توسط پزشک تعیین نوع و دوز آن می شود که حتما باید درباره ان با پزشک مشورت شود. برخی از آنتی بیوتیک ها رایج ایمپلنت دندان :
- آموکسی سیلین
- مینوسیکلین
- آزیترومایسین
- تتراسایکلین
- مترونیدازول
1- آموکسی سیلین
آموکسی سیلین ( amoxicillin ) یک آنتی بیوتیک از خانواده پنی سیلین ها است که می تواند طیف وسیعی از عفونت های باکتریایی را درمان کند و در عفونت های دهان و دندان، گوش، بینی و گلو و… کاربرد زیادی دارد. از این آنتی بیوتیک نیز برای پیشگیری و مهار عفونت ایمپلنت دندان نیز استفاده می شود.
2- مینوسیکلین
مینوسیکلین یک آنتی بیوتیک از خانواده تتراسیکلین است که فعالیت ضد باکتری خود را به مهار سنتر پروتئین انجام می دهد و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کاربردی ندارد. از مینوسیکلین برای درمان عفونت پوستی، تنفسی، آکنه شدید و … استفاده می شود.
3- آزیترومایسین
آزیترومایسین نیز یک آنتی بیوتیک با طیف بسیار وسیع از دسته ماکرولید است که قدرت و محبوبیت بسیار بالایی دارد. آزیترومایسین در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کاربردی ندارد که برای درمان عفونت ذات الریحه، درمان عفونت سینوسی و … کاربرد زیادی دارد.
4- تتراسایکلین
تتراسایکلین ( Tetracycline ) یک آنتی بیوتیک است که در درمان آکنه، دستگاه تنفسی، عفونت پوستی و …. کاربرد دارد.
5- مترونیدازول
مترونیدازول ( Metronidazole ) نیز یک آنتی بیوتیک که با پیشگیری و مقابله به باکتری ها کمک می کند و برای عفونت های دهان و دندانی نیز کاربرد دارد. این دارو در مهارت عفونت تنفسی، معده، روده، کبد و ….. کاربرد دارد.
دلایل بروز عفونت ایمپلنت چیست؟
عفونت ایمپلنت می تواند به دلایل مختلفی رخ بدهد. برخی از علل احتمالی عفونت ایمپلنت عبارتند از:
1. عوامل جراحی
افتراق ایمپلنت با بافت های اطراف آن در زمان جراحی می تواند در معرض خطرات عفونت قرار دهد.
2. عوامل دهانی
بیماری های دهانی مانند آلتزایر، لثه های التهابی، یا دندان های فرسوده می توانند بستری برای عفونت ایجاد کنند.
3. مهارت نادرست جراحی:
اگر جراحی ایمپلنت توسط یک پزشک با تجربه کم یا مهارت نادرست انجام شود، احتمال بروز عفونت افزایش می یابد.
4. سیستم ایمنی ضعیف
افراد با سیستم ایمنی ضعیف، به عنوان مثال در بیماران دیابتی، ممکن است بیشتر به عفونت ها حساس باشند.
5. عوامل سیگاری
مصرف سیگار می تواند به تاخیر در بهبود جراحی و افزایش خطر عفونت ایمپلنت منجر شود.
مهمترین راه حل برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت، رعایت دقیق دستورات پزشک در زمان جراحی، حفظ بهداشت دهان، و مراقبت های منظم بعد از جراحی است.
درمان عفونت ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟
برای درمان عفونت ایمپلنت، اقدامات زیر ممکن است لازم باشد:
مشاوره پزشک
مهمترین قدم ارتقاء سلامتی ایمپلنت، مشاوره با پزشک شما است. پزشک ممکن است تصمیم به تجویز آنتی بیوتیک ها کند.
آنتی بیوتیک ها:
داروهای ضد باکتری معمولاً برای کنترل عفونت تجویز می شوند. مهم است که دستورات پزشک را دقیقاً دنبال کنید.
پاکسازی:
پاکسازی محیط دهانی می تواند کمک کننده باشد. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان با دقت افزایش می یابد.
درمان محلی:
در برخی موارد، ممکن است پزشک از درمان های محلی نیز استفاده کند.
جراحی:
در موارد شدیدتر، جراحی برای تعویض یا حذف ایمپلنت ممکن است الزامی باشد.
مهمترین نکته این است که به توصیه پزشک خود عمل کنید و از وضعیت بهبود خود اطمینان حاصل کنید.
نظرات کابران