ایمپلنت دندان به عنوان بهترین درمان بی دندانی شناخته می شود اما در برخی شرایط ممکن است بخواهند از درمان های جایگزین استفاده کنند. در ادامه به بررسی کاشت دندان بدون ایمپلنت می پردازیم.
روش کاشت دندان بدون ایمپلنت چیست ؟
برای درمان بی دندانی ایمپلنت دندان بهترین گزینه است اما در برخی شرایط فرد ممکن شرایط انجام آن را نداشته باشد و در این حالت از درمان های کاشت دندان بدون ایمپلنت اعم از بریج، دندان مصنوعی، فلیپر و …. استفاده می شود.
روش های جایگزین معمولاً بهترین انتخاب نیستند و معمولاً در شرایط خاص و به طور موقت استفاده می شوند. البته روش های جایگزین نیز مزایایی دارند اما معایب آنها بسیار بیشتر است.
البته ممکن است کاشت ایمپلنت در برخی افراد بنا به تشخیص پزشک میسر نباشد که برای کسب اطلاع بیشتر می توانید از مقاله ” ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست ” دیدن فرمایید.
قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت
قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت وابسته به شرایط، نوع درمان و کیفیت آن متفاوت است که معمولاً در بریج بین 4.000.000 الی 15.000.000 تومان، دندان مصنوعی 7.000.000 الی 20.000.000 تومان به ازای هر فک و فلیپر حدود 1 الی 5 میلیون تومان است.
البته هزینه ایمپلنت دندان به نسبت درمان های دیگر، بیشتر است اما در روشا دیگر نیازی به ترس از هزینه این درمان ها نیست و می توانید هزینه درمان خود را به صورت اقساط بلند مدت پرداخت کنید. برای کسب اطلاع از قیمت ایمپلنت و شرایط اقساط از صفحه ( قیمت ایمپلنت دندان ) دیدن فرمایید.
علت کاشت دندان بدون ایمپلنت چیست ؟
معمولاً پیشنهاد پزشکان برای درمان بی دندانی قطعاً ایمپلنت دندان است که یک روش دائمی، با استحکام است که به حفظ سلامت استخوان و لثه نیز کمک خواهد کرد. اما چرا از درمان های کاشت دندان بدون ایمپلنت استفاده می شود ؟
- بنا به تشخیص پزشک امکان ایمپلنت وجود نداشته باشد.
- استفاده به صورت موقت تا به مرحله نهایی رسیدن ایمپلنت
- مشکل بودجه و هزینه ( در روشا دیگر این مشکل وجود ندارد )
- برخی افراد از گذشته از این درمان ها استفاده کرده اند که پیشنهاد می شود هر چه سریع تر از ایمپلنت دندان استفاده کنند.
انواع کاشت دندان بدون ایمپلنت
انواع روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت مختلفی وجود دارند که هر کدام از نظر کاربرد، کارایی، مراحل و …. با یکدیگر متفاوت هستند که در ادامه بررسی آنها می پردازیم.
1- بریج
بریج دندان ( Dental Bridge ) یک روش کاشت دندان بدون ایمپلنت است که در آن از دندان های مجاور به عنوان یک تکیه گاه استفاده می شود و یک شبه دندان ایجاد می شود.
در بریج دندان معمولاً نیاز به تراش دندان های مجاور وجود دارد و یک پروتزی شبیه به یک روکش دندان به هم چسبیده چند تایی قرار داده می شود.
از بریج دندان معمولاً برای بی دندانی 1 الی 3 به صورت ردیفی استفاده می شود که حتما باید در کنار از یک تکیه گاهی مانند دندان طبیعی یا ایمپلنت استفاده می شود. البته در نظر داشته باشید که می تواند از چند بریج دندان مناطق مختلف دهان استفاده کرد.
بریج دندان طول عمر، استحکام کمتری به نسبت ایمپلنت دارد و مراقبت از آن سخت تر از ایمپلنت می باشد. البته هزینه بریج دندانی از ایمپلنت دندان کمتر است.
2- دندان مصنوعی
معمولاً همه افراد با دندان یا دست دندانهای مصنوعی یا دست دندان های آشنا هستند که معمولاً در افرادی که تمام دندان های یک فک خود را از دست داده اند، استفاده می شود که به عنوان یک پروتز کامل در درون دهان قرار داده می شود.
برای دندان های مصنوعی از تکیه گاه های مختلفی اعم از دندان، ایمپلنت و … استفاده میشود. در روش کاشت دندان بدون ایمپلنت با دندان مصنوعی، معمولا این پروتز ها مستقیماً بر روی لثه قرار می گیرد که مشکلات زیادی اعم از لقی، افتاده، استحکام ناکافی و … دارا می باشند.
همچنین در این حالت تحلیل استخوان و لثه ایجاد می شود اما در ایمپلنت از تحلیل آنها نیز جلوگیری می شود. برای درمانی بی دندانی کامل در ایمپلنت، از درمان هایی مانند اوردنچر یا دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت، ایمپلنت کامل و …. استفاده می شود.
3- فلیپر
فلیپر دندان معمولاً یک روش موقت است که برای پر کردن دندان جای خالی دندان یک الی چند دندان استفاده می شود که شبیه به دندان های مصنوعی تکه هستند که دارای انواع مختلفی هستند.
فلیپر ها معمولاً دوام، استحکام زیادی ندارند و به همین علت معمولاً به عنوان یک روش موقت استفاده می شوند. البته هزینه این روش بسیار مقرون به صرفه می باشد.
کاشت دندان بدون ایمپلنت برای چه افرادی مناسب است ؟
این نکته را همیشه در نظر داشته باشید که ایمپلنت یک راه حل دائمی است و همیشه بهترین انتخاب برای سلامتی شماست. ایمپلنت دندان معمولاً برای همه افراد استفاده می شود اما در برخی شرایط خاص بنا به تشخیص پزشک می تواند کاشت دندان بدون ایمپلنت مناسب باشد که برخی از آنها شامل :
- افرادی که زیر 18 سال هستند، برای انجام ایمپلنت دندان باید صبر کنند تا رشد فک آنها کامل شود.
- افرادی که دارای دیابت کنترل نشده هستند، کاشت ایمپلنت در آنها خطرات بیشتر دارد و ممکن از نظر پزشک کاشت ایمپلنت در آن ها مناسب نباشد.
- در خانم های باردار بهتر است کاشت ایمپلنت در بعد از زایمان آن ها انجام شود.
- افرادی که بیماری لثه غیر قابل کنترل هستند
- استفاده موقت از روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت
- افرادی که مشکلات هزینه ای دارند.
پرسش و پاسخ کاشت دندان بدون ایمپلنت
کدام روش کاشت دندان بدون ایمپلنت ارزانتر است ؟
در بین روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت، معمولاً فلیپر دندان هزینه کمتری به نسبت سایر دارد، اما به صورت موقت مورد استفاده قرار می گیرد.
کدام روش کاشت دندان بدون ایمپلنت بهتر است ؟
اگر شرایط انجام ایمپلنت دندان را ندارید، برای بی دندانی ردیفی به صورت چند تایی بریج دندان و بی دندانی کامل یک فک، دندان مصنوعی مناسب می باشد.
نظرات کابران