سینوس لیفت

سینوس لیفت، درمانی که می تواند یک جراحی تکمیلی و پیش نیاز برای افرادی باشد که می خواهند از محبوب ترین روش پروتز دندانی که جایگزین دندان اصلی می شود استفاده کنند. پروتزهای دندان جایگزین دندان از دست رفته می شوند که محبوب ترین آن ها روش ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان باید درون استخوان فک قرار داده شود و روشی است که نیاز به  تراکم و کیفیت استخوانی بسیار بالا است. ایمپلنت در نهایت می تواند مانند یک ریشه دندان عمل کند و از همان میزان استحکام و مقاومت برخوردار است.

سینوس لیفت

سینوس لیفت

ایمپلنت روشی دائمی است زیرا درون استخوان فک در جای خود باقی می ماند و نمیتوان آن را از دهان خارج کرد به همین علت دائمی بودن محبوبیت و توجه خاصی بین بیماران متقاضی کاشت دندان پیدا کرده است.  اما نکته ای که وجود دارد این است که برای کاشت ایمپلنت دندان یاز به سلامت جسمانی  و فضای کافی در استخوان فک است که بتواند پایه ایمپلنت را درون خود به خوبی و با استحکام کافی حفظ کند. در صورتی که فضای کافی در استخوان فک بیمار وجود نداشته باشد کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیست. اما این مشکل تقریبا بیش از یک دهه است که رفع شده است و با جراحی تکمیلی سینوس لیفت و پیوند استخوان می توانید برای انجام کاشت ایمپلنت دندان آمادگی لازم را کسب کنید. جراحی سینوس لیفت باید توسط جراح متخصص فک و استخوان صورت بگیرد که آشنایی کامل با استخوان فک، رشته های عصبی و آناتومی استخوان فک دارد زیرا عواقب و نتیجه آن برای بیمار بسیار حائز اهمیت است.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت یک نوع جراحی است که مواد پیوند استخوان برای پشتیبانی از استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان اضافه می شوند. این عمل جراحی بسیار متداول است زیرا افرادی که کاندید ایمپلنت هستند اما دارای تراکم استخوانی کافی نیستند به آن نیاز دارند.

انواع مواد پیوند استخوان سینوس لیفت

انواع مواد پیوند استخوان سینوس لیفت

انواع مواد پیوند استخوان سینوس لیفت

  • اتوگرافت: در این روش از استخوان بدن خودتان که معمولا از دهان یا بدن است برداشته می شود و برای پیوند استخوان استفاده می شود. به این روش اتوگرافت یا اتوژن می گویند.
  • آلوژنیک: این روش از استخوان جسد برای پیوند استخوان استفاده می کند که به آن آلوژنیک می گویند.
  • زنو گرافت: در این روش از استخوان گاو و حیواناتی که می توانند پیوند استخوانی با انسان داشته باشند استفاده می شود.

پس از آن که ساختار و منشا استخوان پیوندی مشخص شد باید ساختار سینوس و استخوان فک مورد بررسی قرار بگیرد و به دقت اندازه گیزی شود تا ارتافع و پهنای استخوان در محل کاشت و اندازه ای که باید سینوس بالاتر رود مشخص شود و در نهایت به لیفت اقدام می شود.

انواع سینوس لیفت

سینوس لیفت به دو صورت توسط متخصص جراح فک و صورت انجام می شود:

  1. جراحی سینوس لیفت باز
  2.  جراحی سینوس لیفت بسته
انواع سینوس لیفت

انواع سینوس لیفت

سینوس ها مجرای تنفسی را تشکیل می دهند  و هر یک باید با مراحل مخصوص به خود جراحی شوند. اینکه کدام روش برای شما مناسب تر باشد بسته به شرایط سلامتی و بدنی بیمار دارد و در نهایت متخصص تصمیم می گیرد کدام روش را انتخاب کند. مراحل جراحی سینوس لیفت عبارتند از: ایجاد برش یک فضا در لثه فوقانی، تغییر دادن موقعیت سینوس فک بالا در بالای گونه و پیوند بافت استخوانی اضافی به فک بیمار.  ما در این بخش می خواهیم به بررسی انواع روش های جراحی سینوس لیفت بپردازیم.

جراحی سینوس لیفت باز

برای آن که بتوانید کاندید مناسبی باشید و از این روش پیش از کاشت ایمپلنت دندان خود استفاده نمائید باید استخوان فک شما  حداقل  به میزان 5 میلی متر باشد. برای انجام این روش سینوس لیفت باید غشای سینوسی به بالا کشیده شود و فضای خالی ایجاد شده با استفاده از پودر استخوان پر شود. در نهایت پس از انجام کار باید از غضای مصنوعی استفاده کرده تا روی آن را پوشانده و لثه را بخیه زد.

جراحی سینوس لیفت بسته

استفاده از این روش زمانی توصیه می شود که استخوان فک بیمار به مقدار زیادی تحلیل رفته باشد و کمتر از 2 سانتی متر استخوان فک داشته باشد. در این صورت باید سینوس لیفت به صورت بسته انجام شود. در این روش برای پیوند استخوان باید از ابزار مخصوص استفاده نماید و استخوان فک بیمار را تا زیر سینوس دریل کند. البته این سوراخ کردن باید به حدی باشد که به میزان لازم پودر استخوان تزریق کند نه بیشتر. سوراخ ایجاد شده باید با پدر استخوان پر شود و روی آن با غشای مصنوعی پوشیده شود و سپس بافت لثه بخیه زده شود. در جراحی به این روش جراح باید دقت و مهارت کافی به خرج دهد تا سینوس دچار پارگی نشود  زیرا اگر با ابزار و بی احتیاطی سینوس دچار پارگی شود باید ابتدا سینوس ها مورد جراحی قرار بگیرند سپس عمل جراحی انجام شود که در این صورت روند درمان به تعویق میافتد.

تفاوت لیفت سینوس و پیوند استخوان چیست؟

لیفت سینوس و پیوند استخوان هر دو برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده می شود. همانطور که می دانید کاشت ایمپلنت دندان نیازمند استخوان فک با تراکم و کیفیت بسیار بالا است و همین باعث می شود افرادی که از تراکم و کیفیت خوب استخوانی برخوردار نیستند از این دو جراحی تکمیلی برای پیدا کردن آمادگی لازم جهت کاشت ایمپلنت دندان استفاده کنند.

تفاوت سینوس لیفت و پیوند استخوان

تفاوت سینوس لیفت و پیوند استخوان

استخوان فک زمانی که دندانی نداشته باشد به مرور زمان دچار تحلیل می شود و همین باعث می شود فرد کاندید مناسبی برای لیفت سینوس و پیوند استخوان شود. اما سوالی که این بین ممکن است برای افراد پیش آید این است که بین لیفت سینوس و پیوند استخوان چه تفاوتی وجود دارد و تفاوت این دو روز در چیست؟ مهم ترین تفاوتی که برای این دو روش می توان نام برد تفاوت بین محل انجام و نحوه انجام جراحی است. تفاوت لیفت سینوس و پیوند استخوان عبارتند از:

  • سینوس لیفت برای جراحی فک بالا استفاده می شود و همان گونه که از نام آن مشخص است این عمل مربوط به حفره های سینوسی است که این حفره ها بسیار به فک بالا نزدیک هستند. زمانی از این عمل استفاده می شود که فک بالا به دلیل کشیدن دندان یا نداشتن دندان به سمت سینوس ها و بالا تحلیل می روند.
  • اما عمل پیوند استخوان برای فک پایین مورد استفده قرار می گیرد و زمانی از آن استفاده می شود که فک پایین بر اثر کشیدن دندان یا از دست دادن دندان و یا بیماری های لثه ای از بین رفته و تحلیل رفته باشد.
  • لیفت سینوس به دو صورت لیفت سینوس باز و لیفت سینوس بسته انجام می شود و جراح با بالا راندن غشای کف سینوس ها با پودر استخوان حفره ها پر می شود. از این روش برای این استفاده می شود که فک بالا بتواند استحکام و مقاومت کافی برای قرار دادن ایمپلنت را پیدا کند. پودر استخوانی که تزریق می شود می تواند از بدن خود بیمار یا استخوان حیواناتی مانند گاو به دست آمده باشد.
  • برای انجام پیوند استخوان نیز مانند لیفت سینوس از استخوانی استفاده می شود که از بدن بیمار یا استخوان فرد دیگر ولی آزمایش شده باشد و یا استخوان حیواناتی مانند گاو باشد. البته پیش از آن که از آن استفاده شود باید در آزمایشگاه به درستی بررسی شود تا بتوان در جراحی از آن استفاده نمود و واکنش آلرژیکی رخ ندهد.
  • برای انجام سینوس لیفت باید بیمار پیش از انجام جراحی آلرژی های فصلی خود اقدام به انجام این عمل نماید. البته برای پیوند استخوان فک پایین این موضوع کمی کم اهمیت تر است اما برای جلوگیری از مزاحمت پی در پی آلرژی نباید بیمار در دوره آلرژی فصلی خود باشد. زیرا روند بهبودی و درمان را به تعویق می اندازد.

دوران نقاهت سینوس لیفت

دوران نقاهت سنوس لیفت اغلب بین 2 الی 3 روز بعد از انجام آن به مرور فروکش می کند. ریکاوری بعد از عمل تقریبا یک هفته به طول می انجامد.  اما اگر بخواهیم به صورت دقیق در رابطه با دوران نقاهت سینوس لیفت بگوئیم، با توجه به اینکه این جراحی مستلزم گرفت استخوانی و جوش خوردن با استخوان فک است دوره نقاهت حدود 4 الی 9 ماه به طول می انجامد.

عوارض جراحی سینوس لیفت

عوارش جراحی لیفت سینوس نیز مانند دیگر جراحی ها ممکن است بلند مدت یا کوتاه مدت باشد و درصد بسیار زیادی به میزان مهارت پزشک و میزان مراقبت های بعد از سینوس لیفت از طرف  بیمار در محدوده ناحیه جراحی بستگی دارد. با این وجود ممکن است کمی عوارض جراحی سینوس لیفت موجب عدم موفقیت در نتیجه جراحی شود. عوارض جراحی سینوس لیفت عبارتند از:

عوارض سینوس لیفت

عوارض سینوس لیفت

پارگی غشای سینوس

پارگی غشای سینوس  یکی از عوارضی است که می توان آن را به صورت کامل ترمیم نمود سپس اقدام به ادامه جراحی نمود. البته تنها در صورتی نمیتوان روند جراحی را ادامه داد که میزان پارگی بسیار بزرگ باشد و باید کمی منتظر ماند تا پارگی غشای سینوس بهبود یابد.

عفونت بعد از سینوس لیفت

در همه جراحی ها خطر عفونت وجود دارد و سینوس لیفت نیز از این قاعده مستثنا نیست. در صورتی که بخواهید از این عارضه دور باشید باید آنتی بیوتیک های خود را به موقع مصرف کنید  و مراقبت های بهداشتی لازم را به صورت دقیق رعایت کنید. زیرا در صورت عدم بعایت بهداشت احتمال پیشروی و گسترش عفونت وجود دارد.

بروز تورم و التهاب بعد از سینوس لیفت

در صورتی که کمی ورم و التهاب بعد از لیفت سینوس داشتید کاملا طبیعی است و ممکن است گاهی دچار خونریزی از بینی بعد از سینوس لیفت شوید. اما دقت داشته باشید در همچین شرایطی نباید بینی خود را بالا بکشید و یا با فشار زیاد عطسه نکنید زیرا اثرات آسیب پذیری از خود به جای خواهد گذاشت.

مراقبت های بعد از سینوس لیفت

اگر می خواهید هر چه سریعتر بهبودی خود را به دست آورید و به دنبال کاشت ایمپلنت دندان بروید باید بدانید رعایت نکات مراقبتی به شمام کمک بزرگی خواهد کرد. موارد زیر مراقبت های بعد از سینوس لیفت است که باید به صورت دقیق و مرتب آن ها را رعایت کنید.

  • مهم ترین نکته ای که باید در این مورد به آن دقت داشته باشید جلوگیری از وارد شدن هرگونه فشار به ناحیه جراحی است. بدین منظور که هر اندازه می توانید از عطسه کردن پرهیز کنید و به محیط ها و مواد غذایی که آلرژی زا هستند تا پایان دوره بهبودی خود نزدیک نشوید.
  • برای آن که از گرفتگی و تورم بینی جلوگیری کنید می توانید با استفاده از محلول آب نمک بینی خود را مرطوب کنید.
  • در صورتی که دردی احساس کردید از مسکن هایی که دکتر تجویز کرده طبق دستور و در ساعات مشخص شده استفاده نمائید.
  • اگر می خواهید درگیر عفونت بعد از جراحی نشوید استفاده از آنتی بیوتیک تجویز شده را تا آخرین عدد فراموش نکنید.
  • جهت کاهش تورم و درد در ناحیه جراحی بهتر است از کمپرس یخ استفاده کنید زیرا کمپرس گرم میزان خونریزی را افزایش می دهد. برای تهیه کمپرس یخ می توانید یک کیسه پر از یخ را بین یک حوله بپیچید و به صورت دوره های ده دقیقه ای بر روی ناحیه متورم شده قرار دهید. بعد از 48 ساعت می توانید از کیسه آب گرم برای کاهش تورم ناحیه جراحی استفاده نمائید.
  • فعالیت های سنگین مانند ورزش های رزمی، اسباب کشی و ورزش های حرفه ای را کنار بگذارید و به استراحت بپردازید تا بدن واکنش های سنگین از خود نشان ندهد.
  • یک روز اول بعد از انجام جراحی باید مایعات به مقدار کافی و زیاد بنوشید. دقت داشته باشید مایعات باید ولرم رو به سرد باشد و از مصرف نوشیدنی های داغ، گازدار و دارای الکل پرهیز کنید.
  • روز اول بعد از جراحی بهتر است از غذاهای نرم مانند پوره سیب زمینی، تخم مرغ یا نودالیت استفاده کنید تا فشار زیادی به ناحیه جراحی وارد نشود. مصرف نوشیدنی نیز با استفاده از نی ممنوع است زیرا موجب افزایش خونریزی می شود.
  • به دلیل فشار هوا ممکن است پزشک به مدت یک ماه پس از جراحی سینوس لیفت مجوز سفر با هواپیما را به شما ندهد زیرا ممکن است فشار شدید موجب آسیب های جبران ناپذیری برای شما شود. بهتر است تا پایان دوره بهبودی از سفر با هواپیما پرهیز کنید.
  • در صورتی که از آنتی بیوتیک های خود سر موقع و به تعداد تجویز شده استفاده نکنید ممکن است لثه شما دچار سفتی شود که نمادی از عفونت لثه و آسی به نتیجه جراحی سینوس لیفت  است.
  • مواد غذایی را کم حجم تر و در تعداد دفعات بیشتر میل کنید و سعی کنید در روزهای آغازین بعد از جراحی از غذاهای ولرم رو به سرد استفاده نمائید.
  • از خوردن هرگونه مواد غذایی سفت که فشار زیادی به ناحیه جراحی وارد می کند و ممکن است بین دندان ها بخشی از آن گیر کند بهتر است استفاده نکنید. مواد غذایی مانند چیپس، آجیل، ته دیگ، تخمه یا ذرت بو داده بهتر است در روزهای اولیه میل نکنید.

اقدامات لازم پیش از جراحی سینوس لیفت چیست؟

همه افراد نمی توانند گزینه مناسبی برای لیفت سینوس باشند که در جلسه مشاوره این افراد مشخص می شوند. این افراد عبارتند از:

  • افرادی که مبتلا به سرطان هستند کاندید مناسبی برای انجام سینوس لیفت نیستند.
  • افرادی که دارای بیماری های خود ایمنی هستند گزینه مناسبی برای لیفت سینوس نیستند.
  • افرادی که دجار اختلال هایی در انعقاد خون هستند برای سینوس لیفت کاندید مناسبی نیستند.
  • افرادی که مبتلا به ایدز و بیماری های خونی هستند گزینه مناسبی برای سینوس لیفت نیستند.
  • و در نهایت افرادی که دچار سینوزیت حاد هستند برای سینوس لیفت گزینه مناسبی نیستند.

پس از آن که شما برای انجام سینوس لیفت از طرف پزشک معتمد انتخاب شدید وئ تایید صلاحیت شدید حال باید مواردی که نیاز است پیش از سینوس لیفت رعایت شود را انجام دهید. مدت زمان جراحی حدود 1 الی 2 ساعت به طول می انجامد تنها در صورتی پزشک مجوز انجام جراحی را نمی دهد که بیمار دچار عفونت لثه ای شدید باشد و یا ثبات استخوان برای پذیرش ایمپلنت دندان کافی نباشد. در غیر این صورت اگر موارد ذیل را رعایت نمایید می توانید برای سینوس لیفت اقدام کنید. برای انجام سینوس لیفت لازم است به میزان کافی  به موارد زیر دقت داشته باشید و آن ها را رعایت کنید این موارد عبارتند از :

  • دندان پزشک متخصص زمانی که طرح درمان بیمار را مورد بررسی قرار می دهد نوع استخوان یپیوندی، محل جراحی و اندازه آن و ارتفاع سینوس را باید مشخص کند.
  • بررسی های لازم باید با استفاده از عکس های رادیوگرافی، اشعه ایکس و اسکن توموگرافی صورت بگیرد.
  • چهار هفته یا یک ماه پیش از انجام جراحی سینوس لیفت باید از مصرف هر گونه ددخانات خودداری شود.
  • به مدت دو هفته پیش از جراحی باید از مصرف هر گونه داروی ضد التهاب و ضد انعقاد خون پرهیز کرده و مصرف نکنید.
  • پیش از جراحی بهتر است برای چند روز از غذاهای مقوی و پروتئین دار استفاده نمائید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 10.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری