جراحی دندان

مقاله کامل جراحی دندان

جراحی دندان

جراحی دندان در کلینیک دندانپزشکی روشا

اگر به جراحی دندان احتیاج دارید، باید خود را به گونه ای برای این جراحی آماده کنید که دچار هیچ گونه عارضه ای نشوید و سریعا بتوانید سلامتی خود را به دست بیاورید. جراحی دهان و دندان معمولا سرپایی است و از داروهای بی حس کننده خاصی برای این کار استفاده می کنند. از دیدگاه بیماران، جراحی های دهانی همچون سایر جراحی ها هستند و باید کاملا خود را آماده کنید و با مراقبت های پس از جراحی، از ابتلا به عفونت پیشگیری کنید

۶ نکته که رعایت کردن آن ها باعث پیشگیری از عوارض و درمان سریع تر می شود

با جراح خود به طور جزئی در خصوص این پروسه مشورت کنید

گاهی افراد با وجود مراجعه به جراحان دندان، تمام سوالات خود را در این خصوص از آن ها نمی پرسند که این کار اشتباه است. آن ها به دقت به صحبت های پزشک در خصوص عمل جراحی، بیهوشی و مدت زمان بهبود گوش می دهند اما هیچ گونه سوالی از پزشک نمی پرسند. شاید به نظر آن ها با پرسیدن سوال نادان فرض می شوند و به همین دلیل از پرسیدن سوال خودداری می کنند. هیچ حرفی را ناگفته باقی نگذارید. اگر به عارضه خاصی دچارید یا تحت درمان خاصی هستید، به پزشکتان اجازه دهید که از این موارد آگاه شود. پزشک را از هر نوع دارویی که استفاده می کنید، آگاه کنید. هر چه دندانپزشک درباره وضع سلامتی شما بیشتر بداند، از عارضه های مختلف جلوگیری می شود. اگر در خصوص هر قسمتی از این پروسه نظیر نوع بیهوشی اضطراب دارید، درباره نحوه انجام آن از پزشک سوال بپرسید و از او درباره این که آیا راه دیگری برای انجام این کار وجود دارد یا نه، نیز می توانید بپرسید. این که درباره این موارد سوال بپرسید بی ادبی نیست زیرا حق شماست که درباره همه مراحل اطلاع داشته باشید. سرانجام مطمئن شوید که بیمه تا چه حد این پروسه را پشتیبانی می کند و تا چه حد حاضر به پرداخت هزینه است. اگر این کار را انجام ندهید، ممکن است بعدا پس از شنیدن قیمت جراحی دندان، شوکه شوید! در خصوص بیمه با مرکز دندانپزشکی نیز مشورت کنید و اگر لازم است برگه ای از دندانپزشکی دریافت کنید که درمان را شرح داده باشد و هزینه جراحی دندان نیز درج شده باشد و آن را نزد مرکز بیمه ببرید.

  • حمل و نقل تا انجام عمل و مراقبت های پس از عمل را سازماندهی کنید

ممکن است این نکته به نظر ساده و بدون نیاز به هیچ توضیحی باشد ولی بسیاری از افراد تاثیر جراحی های دهان و دندان را نادیده می گیرند. بهتر است یک دوست یا یکی از اعضای خانواده، فرد را تا مرکز دندانپزشکی همراهی کنید و او را به خانه بازگرداند. اصلا خودتان را با این که می توانید خودتان رانندگی کنید و به خانه برگردید، گول نزنید. حتی بی حسی موضعی می تواند به نحوه عملکرد شما آسیب وارد کند. اگر قصد دارید که تا خانه تاکسی بگیرید، عجله نکنید و تا زمانی که پزشکتان اجازه ترک مرکز را به شما نداده، آنجا را ترک نکنید. اگر جراحی شما پیچیده و سخت است و شما تنها زندگی می کنید کسی را پیدا کنید که شب پیش شما بماند (یا حداقل به طور مرتب شما را چک کند). اگر در خانه کودک دارید، از کسی بخواهید که از کودک شما مراقبت کند و از قبل غذا آماده کنید تا زمانی که به خانه رسیدید نگران غذا نباشید. اگر در حین عمل در حالت بیهوشی کامل بوده اید، توصیه می شود که ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از انجام جراحی، از رانندگی خودداری کنید.

  • از قوانین غذا خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن مطلع شوید

چه جراح شما از بیهوشی کامل وریدی و چه از بیهوشی کلی استفاده کند، باید از اصول قبل از عمل همچون هر فرد دیگری که می خواهد عمل کند، پیروی کنید. به طور کلی، از ۸ الی ۱۲ ساعت قبل از عمل نباید چیزی بخورید یا بنوشید که این حتی شامل آب هم می شود. اگر عمل به بی حسی موضعی نیاز دارید، می توانید یک یا دو ساعت قبل از عمل از مواد غذایی سبک استفاده کنید، اما قبل از آماده شدن برای عمل به دقت مسواک بزنید و دندان ها را نخ دندان بکشید.‌ این نکته را به یاد داشته باشید که حداقل ۱۲ ساعت قبل از عمل و ۲۴ ساعت بعد از عمل نباید سیگار بکشید.

  • لباس مناسبی برای جراحی بپوشید

از لباس مناسب استفاده کنید. از لباس های آستین کوتاه و راحت و لباس های گشاد استفاده کنید. اگر چه پزشک و خدمه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از لکه زدن لباس به کار میبرند، لباسی بپوشید که زیاد نگران خراب شدن و کثیف شدن آن نباشید. به علاوه:

  • از عطر، ادوکلن و اسپری بدن استفاده نکنید.
  • اگر موهای بلندی دارید آن ها را پشت سر ببندید.
  • از جواهر آلات استفاده نکنید، زیرا قبل از فرآیندهای این چنین از شما می خواهند که جواهرات خود را در بیاورید.
  • از پوشیدن لنز چشم جدا خودداری کنید زیرا ممکن است به مدت طولانی چشم های شما بر اثر مواد بیهوشی بسته بمانند.
  • از هیچ گونه لوازم آرایشی و به خصوص رژ لب استفاده نکنید (اما با خود یک بالم لب به همراه بیاورید، زیرا ممکن است بعد از عمل، لب ها دچار ترک خوردگی شوند).
  • درباره برنامه غذایی بعد از عمل جراحی برنامه ریزی کنید

مواد غذایی نرم که به جویدن کمی احتیاج دارند، یا اصلا به جویدن احتیاج ندارند را در برنامه غذایی از پیش تعیین شده خود بگنجانید. نوشیدنی های پروتئینی منبع مواد مغذی هستند و برای بهبود شما پس از جراحی می توانند سودمند باشند. سوپ بلغور جو دو سر و سایر غذاهای فوری نیز می توانند انتخاب مناسبی باشند. ممکن است که استفاده از نی به نظر خوب برسد اما از استفاده از نی برای نوشیدن، به خصوص پس از کشیدن دندان خودداری کنید. مکیدن نی می تواند باعث عارضه دردناکی به اسم حفره خشک دندان (درای ساکت) شود که در صورت ابتلا به این عارضه باید مجددا نزد دندانپزشک بروید.

  • چه زمانی می توان جراحی را کنسل کرد

هنگامی که سرما خورده اید و علائمی نظیر عطسه کردن و آبریزش بینی دارید، حتی اگر این علائم خفیف باشند بهتر است زمان جراحی را به تعویق بیندازید تا از عفونت های جانبی پیشگیری کنید. اگر آلرژی دارید اما می توانید به راحتی نفس بکشید و عطسه نمی کنید، این علائم برای جراحی مشکلی ایجاد نمی کنند، پس جراحی را به تعویق نیندازید. اگر در معرض آلرژی هستید (به خصوص در طول فصل هایی که آلرژی های زیادی در آن ها ایجاد می شوند)، از آنتی هیستامین قوی استفاده کنید و به دندانپزشک اطلاع دهید که دارو مصرف کرده اید. به علاوه، اگر علائم آنفولانزا (شامل گلو درد، تب و درد ماهیچه ها و بدن) را دارید، بدون معطلی جراحی را کنسل کنید. اگر نتوانید به درستی نفس بکشید و اگر سرفه می کنید جراحی دندان عقل یا هر دندان دیگری، خیلی سخت می شود. اگر شک دارید با دندانپزشک خود تماس بگیرید و نظر او را بپرسید.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 10.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری