ایمپلنت و جراحی

جراحی و ایمپلنت

آنچه که ما امروزه آن را به عنوان ایمپلنت دندان می شناسیم در سال 1952 توسط یک جراح ارتوپد سوئدی به نام پر اینگوار برنمارک اختراع شد. امروزه ایمپلنت را به عنوان ابزار پروتز استانداردی برای جایگزین کردن با دندان های از دست رفته می شناسند. ایمپلنت دندان ابزاری است که طی یک جراحی آن را در استخوان فک قرار می دهند و به آن اجازه می دهند که طی مدت چند ماه با استخوان فک جوش بخورد..

از ایمپلنت به عنوان ریشه دندانی که از دست رفته است استفاده می شود. بنابراین ریشه های دندان مصنوعی به این منظور کاشته می شوند که پل یا پروتز ها به آن ها متصل شوند. داشتن ایمپلنتی که با استخوان فک جوش می خورد،  نزدیک ترین شباهت ممکن را با دندان های طبیعی دارد چراکه هیچ اثری روی دندان های مجاور دندان از دست رفته نمی گذارد و پایداری فوق العاده ای دارد.

فرآیند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک را پیوند استخوانی می نامند. جنس ایمپلنت اغلب از تیتانیم است و همین موضوع به آن اجازه می دهد بدون اینکه توسط بدن به عنوان عاملی خارجی شناخته شوند به استخوان جوش بخورند. در طی زمان سطح دانش و تکنولوژی به شکلی رشد کرده است که نتایج کاشت ایمپلنت تا حدود زیادی بهتر شود.امروزه نرخ موفقیت کاشت ایمپلنت نود و هشت درصد است.

ایمپلنت ها ریشه های مصنوعی هستند که از تیتانیم ساخته شده اند. این ریشه ها پایه های ثابتی هستند برای نگه داشتن دندان های مصنوعی دائمی ( ثابت ) یا قابل جایگزینی که برای داشتن شباهت با دندان های طبیعی تان طراحی شده اند. به جای یک تاج ،بیشتر مردم ترجیح می دهند اجزائی را به ایمپلنتشان وصل کنند که دندان های مصنوعی را قابل تعویض کند.

چرا شما به ایمپلنت های دندانی نیاز دارید؟

ایمپلنت ها می توانند به ما در یافتن جایگزین برای یک دندان، چند دندان یا همه ی دندان هایمان کند. در دنداپزشکی هدف از یافتن جایگزین برای دندان ها بازیابی یک اندازه ی عملکرد و ظاهر دندان است.

زمانی که صحبت از یافتن جایگزین برای دندان ها می شود، به طور کلی سه انتخاب پیش روی ما قرار می گیرد:

دندان های مصنوعی که قابلیت برداشته شدن هستند (که می توانند کلی باشند یا فقط یک بخش را پوشش دهند.)، پل های دندان (که راجع به آن صحبت شده) و ایمپلنت.

دندان های مصنوعی ارزان ترین ابزار این کار هستند اما به دلیل سختی هایی که وجود وسیله ای متحرک در دهان به وجود می آورد تعداد طرفداران این روش از سایر روش ها کمتر است. از این گذشته دندان های مصنوعی روی میزان حس مزه ی غذا ها توسط افراد تاثیر می گذارد.

پیش از جلب شدن توجه مردم به سوی ایمپلنت، استفاده از پل رایج ترین شیوه ی جایگزین کردن دندان بود. عمده ترین اشکال پل، این بود که برای ثابت ماندن نیاز به سایر دندان های طبیعی داشت. ایمپلنت ها تنها توسط استخوان حمایت می شوند و کاری به سایر دندان ها ندارند. اینکه تصمیم بگیرید از کدام گزینه استفاده کنید به عوامل متعددی بستگی دارد

به طور ویژه عواملی که روی انتخاب ایمپلنت موثر هستند به ترتیب زیر اند:

تراکم و کیفیت استخوان های فک که ایمپلنت در آن ها کاشته می شود

مکان دندان یا دندان هایی که از دست رفته اند

آمادگی بیمار

هزینه و قیمت

جراح شما منطقه ای را که جراحی قرار است در آنجا انجام بگیرد را بررسی می کند و تعیین می کند که آیا بیمار کاندید مناسبی برای ایمپلنت هست یا خیر.

انتخاب ایمپلنت از بین سایر گزینه ها مزایای زیادی دارد.ایمپلنت ها بدون اینکه به دندان های مجاور آسیب برسانند یا آنها را در معرض خطر قرار دهند جای دندان از دست رفته را پر می کنند. علاوه بر این از آنجایی که ایمپلنت ها با استخوان فک یکی می شوند، واقعا پایدار اند و همان احساسی که دندان های واقعی به شما می دادند را در شما ایجاد می کنند.

هزینه ی کاشت ایمپلنت چقدر می شود و آیا بیمه این هزینه را تقبل می کند؟

هزینه یک ایمپلنت دندانی  می تواند بر اساس منطقه جغرافیایی و اینکه پزشکتان کیست متفاوت باشد. یک تخمین محافظه کارانه برای تعیین قیمت ایمپلنت یک دندان مصنوعی محدوده ی قیمت بین 3،000 تا 4،500 دلار را به ما نشان می دهد. این هزینه شامل جراحی برای قرار دادن ایمپلنت و سوار کردن تمام اجزا از جمله تاج روی آن است. مرکز ایمپلنت تهران می تواند در شفاف سازی این هزینه به شما کمک کند. بعضی از مراکز درمانی، ایمپلنت قسطی هم ارائه می کنند.

بیمه دندانپزشکی معمولا برای کاشت ایمپلنت دندانی هزینه پرداخت نمی کند. البته ممکن است بعضی بیمه ها  شما را در خرید تاج دندان یاری کنند. متاسفانه، در بسیاری از موارد، بیمه های دندانپزشکی کاشت ایمپلنت های دندانی را اختیاری می دانند، اگرچه کاشت ایمپلنت های دندانی روشی استاندارد  برای مراقبت کردن از دندان ها و جایگزین کردن آنها است. از کاشت ایمپلنت های دندانی به عنوان یکی از گزینه های مناسب برای جایگزینی دندان ها به شمار می روند زیرا به احتمال زیاد موفق خواهند بود و نرخ موفقیت آن ها 98 درصد است. مرکز ایمپلنت کرج می تواند شما را در این زمینه یاری کند.

ریسک های بالقوه، عوارض جانبی و مشکلاتی که کاشت ایمپلنت ما را در معرض آن ها قرار می دهد چیست؟

پس از هر نوع عمل جراحی، به همان اندازه که امکان موفقیت عمل وجود دارد، احتمال قرار گرفتن بیماران در معرض ریسک نیز وجود دارد. برنامه ریزی دقیق این امکان را به پزشک می دهد که تضمین کند بیمار می تواند عمل را با موفقیت پشت سر بگذارد و دوره ی بهبودی را کامل طی کند. درست مثل هر کدام از عمل های جراحی دهان، اختلالات خونریزی، عفونت ها، آلرژی ها، وضعیت های پزشکی موجود و داروهای بیمار به بررسی دقیق  نیاز دارند. خوشبختانه میزان موفقیت این عمل بسیار بالا است مگر در مواردی مانند بروز عفونت، شکستگی ایمپلنت دندانی، کاشت  ایمپلنت دندانی بیش از مقدار مناسب، آسیب به ناحیه اطراف (اعصاب، رگ های خونی، دندان ها)، ضعف اتصال ایمپلنت ها به فک، یا کم بودن تراکم و کیفیت استخوان  باز هم، برنامه ریزی دقیقی که توسط یک جراح مجرب انجام می شود می تواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند. در بسیاری در صورت شکست جراحی، پس از اینکه بیمار دوره نقاهت را گذراند بار دیگر برای کاشت ایمپلنت تلاش می شود.

آیا عمل کاشت ایمپلنت دردناک است؟

جراحی ایمپلنت دندان معمولا پس از تزریق بی حسی موضعی انجام می شود و بنابراین، در طول عمل نباید درد ایجاد شود. پس از مدتی بی حسی موضعی از بین می رود، میزان در پس از جراحی در هر فرد متفاوت است. با این حال، به طور کلی، اکثر مردم بعد از برگشتن حس لثه دچار درد شدید نخواهند شد.

یک بسته  یخ بلافاصله بعد از درمان بر روی پوست صورت و در ناحیه جراحی قرار می گیرد تا به کاهش تورم کمک کند. درد پس از جراحی معمولا با داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن (Advil) یا استامینوفن (تیلنول) درمان می شود. تسکین درد جراحی هایی که برش های بیشتری برمی دارند ممکن است نیاز به مصرف دارو هایی قوی تری از داروهای تجویز شده و صرف زمان بهبود بیشتری داشته باشد. به غیر از داروهای ضد درد، ممکن است برای چند هفته استفاده از آنتی بیوتیک و دهانشویه برای کمک به بهبودی این ناحیه زیر مورد نیاز باشد.

انجام چه مراقبت هایی پس از کاشت ایمپلنت ضروری است؟

پس از کاشت ایمپلنت شما ممکن است در معرض بیماری به نام پریوایمپلنتیتیس که معادل همان بیماری های پریودنتال برای دندان های طبیعی است قرار بگیرید. این بیماری باعث التهاب لثه و استخوان اطراف سایت می گردد.

این التهاب معمولا به دلیل عفونت باکتریایی یا زیادی جا انداختن ایمپلنت صورت می گیرد. اگر بیماری های پریوایمپلنتیتیس درمان نشوند، ممکن است به از دست دادن ایمپلنت بینجامند. نگهداری روزانه و چک آپ های دوره ای برای حفظ ایمپلنت ضروری اند. مراقبت نمونه از ایمپلنت ها در خانه شامل کشیدن نخ دندان و مسواک زدن است تا تکه های غذا و پلاک ها از روی دندان برداشته شوند. در مطب دندانپزشکی بافت های سخت و نرم مورد بررسی قرار می گیرند و از ابزار های ویژه ای برای حذف انواع رسوبات استفاده می شود. در صورت لزوم نحوه قرار گیری دندان هایتان روی هم تنظیم می شود تا فشار بیش از حد به ایمپلنت وارد نشود.

کدام متخصصین کار کاشت ایمپلنت را انجام می دهند؟

جراحی ایمپلنت می تواند توسط هر متخصص دندانپزشکی که گواهی آن را داشته باشد انجام شود، به شرطی که روش درمان مطابق با استاندار ها و همانطور که بیمار می خواهد باشد. با این حال، از آنجا که ایمپلنت ها طی فرآیند جراحی کاشته می شوند ،متخصصین جراحی دندانپزشکی که کارشان انجام جراحی در استخوان فک است، مناسب ترین گزینه ها برای انجام این عمل هستند. جراحان فک و صورت (جراحان دهان و دندان) تمام بیماری ها یا مشکلاتی را که مربوط به بافت های سخت و نرم دهان است را درمان می کنند، این بیماری ها شامل کشیدن دندان ها و جراحی های فک نیز می شود.

بهترین متخصص ایمپلنت تهران، بیماری هایی را که مربوط به دندان ها و ساختارهای اطراف آن ها مانند لثه و استخوان است را درمان می کنند. هم  جراحان دهان و هم متخصصین پریودنتال اغلب در قرار دادن ایمپلنت های دندانی تخصص دارند.

هنگامی که ایمپلنت به طور کامل به استخوان استخوان متصل شد، مرحله بعدی شامل قرار دادن تاج ایمپلنت است که توسط ایمپلنت نگه داشته می شود. مرحله کاشت تاج معمولا توسط دندانپزشک عمومی یا متخصص پروتز دندان (متخصصانی که بر روی جایگزین کردن دندان ها کار می کنند) انجام می شود. سعی کنید بهترین مرکز ایمپلنت و بهترین دکتر ایمپلنت را انتخاب کنید. بهترین مرکز ایمپلنت غرب تهران و   بهترین مرکز ایمپلنت شرق تهران را شناسایی کنید و بهترین متخصص را انتخاب کنید.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 10.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری