امروزه ایمپلنت های دندانی بهترین درمان برای جایگزینی دندان از دست رفته است که می تواند همه نوع بی دندانی را برطرف کند. یکی از بدترین نوع بی دندانی، بی دندانی کامل کل یک فک می باشد که می تواند ایمپلنت all on 4 با کمترین هزینه، بهترین درمان را به شما ارائه دهد.
ایمپلنت all on 4 چیست؟
ایمپلنت all on 4 یکی از انواع ایمپلنت کامل است که در این درمان 4 پایه ایمپلنت با زوایای مهم و خاص در فک کاشته می شود و یک پروتز کامل بر روی فک بر روی آن سوار می شود. ایمپلنت all on 4 یک جایگزین مناسب برای دندانهای مصنوعی می باشد که بسیاری مشکلات سابق را تجربه نخواهید کرد.
در این روش معمولا دو عدد ایمپلنت با سایز متوسط در قسمت جلو فک با استخوان کافی قرار داده می شود و دو عدد ایمپلنت به صورت زاویه دار معمولا 45 درجه در عقب فک در قسمت مناسب کاشت می شود.
روش ایمپلنت all on 4 می تواند با تکنیک کاشت مناسب خود شما را از تعداد پایه ایمپلنت زیاد رها سازد و نیاز به هزینه زیاد نباشد. همچنین می توانید با هزینه بسیار مناسب از دندان های مصنوعی سنتی رها شوید.
تاریخچه ایمپلنت all on 4
فعالیت بر روی روش درمان ایمپلنت all on 4 در سال 1990 با همکاری دکتر پائولو مالو و پشتیبانی برند ایمپلنت نوبل بایوکر آغاز شد و در سال 1998 دکتر مالو از پرتغال موفق شد اولین درمان ایمپلنت all on 4 را انجام دهد.
قیمت ایمپلنت all on 4
قیمت ایمپلنت all on 4 به طور میانگین مبلغ 40.000.000 الی 100.000.000 تومان به ازای هر فک به همراه 4 پایه ایمپلنت با کیفیت و یک پروتز فک کامل می باشد. هزینه ایمپلنت all on 4 به عوامل مختلفی اعم از برند پایه، نوع و جنس روکش، هزینه درمان جانبی و میزان تخصص پزشک تعیین می شود.
عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت all on 4
همانطور که گفته شد هزینه ایمپلنت آل ان فور به عوامل مختلفی بستگی دارد که می تواند بر روی هزینه نهایی درمان شما موثر باشد. در ادامه به بررسی تمام این عوامل خواهیم می پردازیم :
1-برند پایه
ایمپلنت های دندانی امروزه توسط برند های مختلفی تولید می شوند که هر کدام کیفیت، طول عمر، تکنولوژی مخصوص به خود را دارا می باشند که مسلما هر چه این فاکتورها بهتر باشند، هزینه بیشتری خواهند داشت. به طور کلی ایمپلنت های سوئیسی، آمریکایی و اروپایی هزینه بیشتری دارند و ایمپلنت های کره ای هزینه مناسبی دارند.
2- نوع و کیفیت پروتز
روکش یا پروتز ایمپلنت all on 4 در انواع مختلفی تولید می شوند. پروتز های ایمپلنت all on 4 می توانند در دو نوع ثابت و متحرک بر روی پایه ها قرار بگیرند که هر کدام هزینه مخصوص به خود را دارا هستند. همچنین کیفیت و زیبایی ساخت پروتز بر روی قیمت نهایی موثر خواهد بود.
3- میزان تخصص پزشک
جراحی ایمپلنت یک جراحی با پیچیدگی و حساسیت مخصوص به خود می باشد و متخصص ایمپلنت با کاشت صحیح می تواند کیفیت ایمپلنت all on 4 شما را تضمین کند. همچنین اگر به پیش یک فرد بی تجربه ایمپلنت دندان انجام دهید، ممکن است سبب شکست درمان و برخی عوارض بشود. باید در نظر داشته باشید که هرچه تجربه و مهارت پزشک بیشتر باشد، هزینه دستمزد او بیشتر خواهد بود و در نهایت قیمت ایمپلنت all on 4 شما بیشتر خواهد شد.
4- هزینه درمان جانبی
ایمپلنت های دندانی برای قرارگیری در فک به استخوان با تراکم و فضای کافی نیاز خواهند داشت و در صورتی که این شرایط وجود نداشته باشد، قبل از انجام درمان به انجام برخی درمان ها نیاز پیدا خواهید کرد. برخی از درمان ها اعم از پیوند استخوان، سینوس لیفت، کشیدن دندان و …. که هزینه جداگانه ای دارند اما به تشخیص پزشک باید انجام شوند.
مزایای ایمپلنت all on 4
ایمپلنت all on 4 یک روش محبوب برای بی دندانی کامل یک فک است که علت آن مزایای بسیار زیاد آن است که ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد.
1-هزینه مناسب به نسبت روش های دیگر ایمپلنت
با فرمول کاشت ایمپلنت all on 4 به تعداد پایه کمتری نیاز است و هزینه کمتری به نسبت سایر روش ها دارا می باشد.
2- استحکام بالا و عدم لقی
در این روش با تکیه بر پایه ایمپلنت دیگر مشکلات لقی مانند دندان مصنوعی سنتی وجود نخواهد داشت.
3- طول عمر بالا
در این روش با استفاده از برند های با کیفیت و مراقبت های صحیح در صورت فراهم بودن شرایط، طول عمر ایمپلنت all on 4 تا مادام العمر خواهد بود.
4- زیبایی طبیعی
ایمپلنت های all on 4 ظاهری طبیعی و شبیه به دندان طبیعی دارند.
5- جلوگیری از تحلیل استخوان و لثه
به طور کلی ایمپلنت دندان از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری می کنند.
6- مراقبت های آسان
مراقبت های ایمپلنت all on 4 کاملا ساده و شبیه به دندان طبیعی می باشد.
معایب ایمپلنت all on 4
ایمپلنت all on 4 نیز مانند هر روش درمانی نیز ممکن است معایبی داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
هزینه بیشتر به نسبت دندانهای مصنوعی
ایمپلنت ALL ON 4 حساسیت بیشتری دارند و نیاز به یک جراحی به همراه قرار دادن 4 پایه در استخوان دارد که باعث افزایش هزینه آن به نسبت دندان مصنوعی سنتی می باشد.
نیاز به جراحی
به طور کلی جراحی ایمپلنت دندان به علت بی حسی دردی برای شما ایجاد نمی کند اما این جراحی ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد.
برای همه افراد مناسب نمی باشد
برای قرار دادن پایه های ایمپلنت شرایط خاصی نیاز است و برخی از بیماری های زمینه ای نیست ممکن است سبب ایجاد مشکل در روند درمانی بشوند و در برخی موارد نادر امکان انجام ایمپلنت All on 4 وجود ندارد.
ایمپلنت all on 4 چگونه انجام می شود ؟
مراحل ایمپلنت all on 4 نیز ترکیبی از روند درمان دندان مصنوعی و کاشت ایمپلنت می باشد که در ادامه مراحل ایمپلنت all on 4 را به صورت قدم قدم بررسی می کنیم.
- مراجعه به پیش متخصص ایمپلنت
- بررسی شرایط به کمک عکس های مخصوص و معاینه
- ارائه طرح درمان مخصوص فرد و تنظیم روز و ساعت جراحی برای فرد
- شروع جلسه جراحی و ایجاد برش کوچک در لثه برای دسترسی به استخوان
- قرار دادن 4 پایه ایمپلنت در استخوان و بخیه زدن لثه ها
- انجام مراقبت های ایمپلنت و جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان
- انجام قالب گیری و ارسال قالب ها با لابراتور برای تولید پروتز ها
- تولید پروتز های فرد و قرار دادن پروتز بر روی پایه های ایمپلنت
فیلم ایمپلنت دندان all on 4
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت all on 4
مراقبت های ایمپلنت all on 4 کاملا شبیه به مراقبت های ایمپلنت دندان می باشد و در نظر داشته باشید در مورد مراقبت ها حتما با پزشک خود مشورت فرمایید.
- رعایت تمامی دستورالعمل و داروهای پزشک
- مصرف مواد غذایی ولرم، نرم و مقوی
- عدم فعالیت بدنی سنگین
- عدم مصرف دخانیات
- استفاده از دهانشویه
پرسش و پاسخ ایمپلنت all on 4
ایمپلنت all on 4 برای چه کسانی مناسب است ؟
برای افراد که دارای بی دندانی کامل در سطح یک هستند و قصد انجام یک درمان دائمی، با استحکام و ظاهر طبیعی هستند، مناسب می باشد.
آیا ایمپلنت all on 4 درد دارد ؟
در طول جراحی ایمپلنت all on 4 به علت عدم نیاز به بی حسی دردی احساس نخواهید کرد و درد بعد از جراحی با مسکن قابل رفع است.
آیا ایمپلنت all on 4 تا آخر دوام می آورد ؟
به طور کلی عمر مفید ایمپلنت all on 4 در حدود 20 سال می باشد و در صورت مراقبت صحیح و فراهم بودن شرایط، طول عمر آن مادام العمر خواهد بود.
منابع : all on 4 , all on 4 wikipedia
نظرات کابران