جرم گیری یک نوع درمان بهداشتی می باشند که جرم ها و پلاک های چسبیده به دندان ها و لثه ها را بر می دارد و دندان را پاک سازی کنیم. جرم های دندان بر اثر ته مانده مواد غذایی . رسوبات غذا ، نوشیدنی ها و بزاق دهان به وجود می آید. جرم های دندانی عامل بزرگی در پخش و تجمع میکروب ها و باکتری ها می باشند. جرم های دندانی باعث خرابی و پوسیدگی دندان ها می شود.
جرم گیری دندان ها به صورت دو روش انجام می شود. اگر جرم دندان ها کم باشد از جرم گیر برای پاک سازی دندان ها استفاده می شود. اگر جرم دندان ها زیاد باشد از دستگاه الترا سونیک برای جرم گیری استفاده می کنند. این دستگاه با حرکت های ارتعاشی خود جرم های بین دندانی را جدا کرده و آن ها را با یک شست و شو از دهان خارج می کند. بعد از خارج کردن جرم ها ، دندان پزشک با یک فرچه مخصوص دندان پزشکی با یک خمیر شبیه به خمیر دندان به اسم بروساژ ، دندان ها را تمیز کرده و رنگ دانه های چسبیده به دندان ها را پاک می کند و رنگ دندان ها را تا حدی سفید تر می کند. در واقع این کار باعث می شود که دندان ها به رنگ اصلی خود باز گردنند. برای سفید کردن دندان ها درمان های زیبایی نیز و جود دارد مانند لیمنت های دندانی ، کامپوزیت ونیر ، بلیچینگ و …
جرم گیری دارای نکانی دارد
ممکن است بعد از جرم گیری لثه ها دچارخونریزی شده و باید مقداری آن ها را با آب نکم شست و شو داد. در هنگام جرم گیری اگر دندان ها دارای جرم بالایی باشند ممکن است فرد مقداری درد احساس کند. بعد از جرم گیری دندان ها به علت این که جرم های دندانی که مانند یک عایق عمل می کردنند برداشته شده اند ، دندان ها مقداری حساس می شود. حساسیت دندان ها طبیعی می باشد و بعد از گذشت یک تا دو روز از بین می رود
- بعد از جرم گیری باید مراقبت هایی انجام شود مانند
- مسواک بهد از درمان باید به آزامی زده شود
- دهان را با آب نمک شست و شو دهید
- از نخ دندان استفاده کنید
- مسواک ردن را به روش صحیح انجام دهید.
- بهتر است از موادی که حاوی رنگ دانه می باشند حداقل تا چند ساعت استفاده کنید
نظرات کابران