– سایر خدمات درمانی:
– کلینیک دندانپزشکی روشا علاوه بر تمامی درمانهای تخصصی مانند ایمپلنت (کاشت دندان)، ارتودنسی، جراحی لثه، فک و صورت، زیبایی و اطفال که توسط بهترین متخصصهای مربوطه انجام میشود، با در اختیار داشتن به روزترین تجهیزات دندانپزشکی و بهترین مواد درمانی با کادری مجرب و دلسوز تمامی خدمات درمانی دندانپزشکی اعم از عصبکشی (درمان ریشه)، پر کردن دندان (ترمیم)، کشیدن دندان، روکش دندان و جراحی را توسط دندانپزشکان حاذق انجام میدهد.
ضمن اینکه در کلینیک روشا معاینه و مشاوره برای تمامی درمانها به صورت کاملاً رایگان ارائه میشود و تعرفهی درمانها بسیار مناسب درنظر گرفته شده است.
– عصبکشی (درمان ریشه):
– عصبکشی چیست؟ هنگامی که ریشه دندان که حاوی رگهای خونی و عصبها میباشد دچار پوسیدگی، عفونت یا آسیب میشود باید دندان تحت درمان عصبکشی یا درمان ریشه قرار گیرد. درواقع عصبکشی یک درمان برای تعمیر دندانهای آسیب دیده و پوسیده میباشد تا بتوانیم آن دندان را حفظ کنیم.
– اصطلاح عصبکشی درواقع از تمیز کردن ریشههای اطراف دندان میآید و شامل حذف قسمت آسیبدیده و پوسیدهی دندان (پالپ)، تمیز کردن و ضدعفونی کردن دندان و در آخر پر کردن آن با مواد آمالگام یا کامپوزیت میباشد.
– درواقع درمان عصبکشی ۴ مرحله دارد. در مرحلهی اول اگر دندانپزشک تشخیص دهد که شما نیاز به عصبکشی دارید برای پیدا کردن جای پوسیدگی از اشعه ایکس استفاده میکند سپس در مرحلهی دوم برای بیحس کردن دندان مادهی بیهوشی را به آن تزریق میکند، زمانی که ماده بیهوشی به وسیلهی سوزن وارد دندان میشود احساس نیشگون میکنید و بعد از آن دندان بیحس میشود.
آن دندانپزشک یا اندودنتیست یک سوراخ در بالای دندان ایجاد میکند سپس کانالهای ریشه را پاک کرده و هر عفونتی را حذف میکند. پس از اینکه پزشک مطمئن شود که عفونت کامل از بین رفته است سپس نوبت به مرحلهی آخر و پر کردن کانال ریشه میرسد که در این مرحله میتوانید با مادهی آمالگام (جیوهای رنگ) یا کامپوزیت (همرنگ دندان) دندان خود را پر کرده و پس از آن هم در صورت نیاز روی آن یک تاج و روکش قرار دهید. برای خواندن ادامه مطلب (…) کلیک کنید
– پرکردن دندان:
– ورود میکروبها به پالپ دندان موجب التهاب، فشار داخلی پالپ، درد شدید و در نتیجه پوسیدگی دندان میشود. در مرحلهی اول دندانپزشک به وسیلهی درمان ریشه یا عصبکشی قسمت پوسیده و آسیب دیده را از کانالها حذف میکند و پس از تمیز کردن و ضدعفونی کردن دندان به کانالها فرم میدهد تا در مرحلهی بعد دندان آمادهی پر کردن میشود.
– مواد مختلف برای پر کردن دندان شامل آمالگام، کامپوزیت، سرامیک و طلا میباشد که پرمصرفترین آنها آمالگام و کامپوزیت میباشد.
تشخیص مناسبترین مواد پرکردنی دندان به عهده دندانپزشک است و همینطور انتخاب آن براساس قیمت انواع پرکردنی بر عهده شماست. تشخیص دندانپزشک به عوامل مختلفی مانند موقعیت دندان پوسیده، وسعت پوسیدگی و داشتن آلرژی بیمار به مواد مختلف بستگی دارد.
– آمالگام یکی از رایجترین مواد پرکردنی برای دندانها میباشد و بیش از یک قرن است که توسط متخصصین دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. آمالگام ترکیبی از چند فلز است که معمولاً شامل جیوه، قلع، مس، نقره و روی میباشد.
از ویژگیهای آمالگام میتوان به قیمت پایین آن، استحکام و دوام بسیار بالای آن اشاره کرد. اما مواد آمالگام در ابتدا به رنگ نقرهای و به مرور زمان به رنگ تیرهتر درمیآیند و در صورت باز کردن دهان قابل تشخیص میباشند، با این حال به علت دوام بالا و قیمت مناسب آن برای پر کردن دندانهای پشتی مانند آسیاب و جایی که جویدن انجام میشود گزینهی بسیار مناسبی میباشد.
– پرکننده کامپوزیت، پرکردگیهای کامپوزیت هم که به آن رزین پرشده هم میگویند ترکیبی از پرکننده شیشهای یا کوارتز است و یکی از مزیتهای آن امکانن تغییر رنگ کامپوزیت بر اساس رنگ طبیعی دندان بیمار میباشد که باعث طبیعیتر شدن ظاهر مادهی پرکردگی در دهان میشود. این ماده پرکننده به علت هم رنگ بودن آن با دندان از محبوبیت ویژهای برخوردار است اما کامپوزیت همیشه نمیتواند انتخاب درستی باشد زیرا این مواد از دوام و استحکام پایینتری برخوردار هستند و طول عمر کامپوزیت کمتر از آمالگام میباشد اما برای دندانهای جلو و دندانهایی که مقدار فشار کمتری را هنگام جویدن باید تحمل کنند میتواند گزینهی مناسبی باشد.
– طلا هم یکی از مواد پرکردنی میباشد که از مقاومت و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار هستند و میتوانند از دو دهه عمر کنند، اما به دلیل رنگ آن و هزینهی بسیار بالایی که طلا دارد امروزه بسیار به ندرت از این ماده به عنوان پر کردن دندان استفاده میشود.
– سرامیک (پرسلیس) هم از دیگر مواد پرکردنی دندان میباشند که از طلا شکنندهتر میباشند اما به دلیل هم رنگ بودن آن با دندان میتوان ظاهر طبیعی دندانها را حفظ نمود. هزینه سرامیک هم از مواد پرکردنی آمالگام و کامپوزیت گرانتر میباشد.
- کشیدن دندان:
– دندان در زیبایی چهره و سلامت افراد تأثیر بسزایی دارد و افراد باید با رعایت بهداشت دهان و مراقبت از دندانها و معاینه و چکآپ دورهای توسط دندانپزشک در حفظ آن و جلوگیری از پوسیدگی آن تلاش کنند. گاهی اوقات دندانپزشک با معاینه دندان آسیب دیده یا پوسیده تشخیص میدهد دندان باید کشیده شود و نمیتوان آن را درمان کرد.
– به خارج کردن دندان یا ریشهی دندان که بدون درد و با حداقل آسیب به بافتهای اطراف انجام میشود به اصطلاح کشیدن دندان میگویند. کشیدن دندان معمولاً عوارض درازمدتی ندارد و بعد از عمل خودش بهبود مییابد فقط باید به دستورالعملهایی که دندانپزشک بعد از عمل به بیمار میدهد عمل کرد تا زخم ایجاد شده به درستی، سریع و بدون ایجاد عفونت بهبود یابد. اما اگر بیمار به دستورالعملهای دندانپزشک خود بعد از عمل توجه نکند میتواند عوارضی به همراه داشته باشد و بهبودی کامل را به تأخیر بیاندازد.
– توصیههای بعد از کشیدن دندان
– بعد از کشیدن دندان استراحت کنید و فعالیتهای زیاد و سنگین و ورزش کردن را تا حداقل ۲۴ ساعت بعد از کشیدن به تأخیر بیاندازید. هنگام استراحت یا خواب سر خود را بالاتر از بقیه بدن قرار دهید تا از افزایش خونریزی جلوگیری کند و تورم کاهش پیدا کند.
– تا حداقل ۴۸ ساعت پس از کشیدن دندان سیگار نکشید تا لخته شدن خون به تأخیر نیافتد.
– آب دهان خود را تا چند ساعت پس کشیدن قورت بدهید با اینکه آب دهان خونی است اما سعی کنید از تف کردن یا شستن آن خودداری کنید زیرا موجب تشدید خونریزی میشود.
– از مصرف آسپرین خودداری کنید زیرا باعث رقیق شدن خون میشود و از ایجاد لخته جلوگیری میکند. در صورت نیاز میتوانید ایبوپروفین مصرف کنید.
– از صحبت کردن و مکیدن نوشیدنی با نی یا آبنبات در روز اول خودداری کنید.
– سعی کنید روز اول مواد غذایی جامد و سخت نخورید.
– برای جلوگیری از تورم صورت یا کاهش آن از بسته یخ استفاده کنید.
– دندان عقل
– به سومین دندان آسیا دندان عقل میگویند. از آنجایی که این دندان در سن حدوداً ۱۷ تا ۲۵ سالگی رشد میکند به آن دندان عقل میگویند. دندانهای عقل آخرین دندان در هر قوس فکی میباشند و در هر فک ۲ دندان عقل که جمعاً ۴ دندان عقل در ۲ فک میشود قرار دارد.
– دندان عقل میتواند به صورت روییده و رشد کرده، نیمه نهفته و یا کاملاً نهفته رشد کند. دندان عقل میتواند مانند سایر دندانها کاملاً بیرون بیاید اما زمانی که فضای کافی در استخوان فک برای رشد دندان عقل وجود نداشته باشد این دندان خود را به شکل نیمه نهفته یا نهفته نمایان میکند.
– دندان عقل اگر به صورت روییده رشد کند و در موقعیت صحیح خود قرار گیرد میتواند مانند سایر دندانها مفید و مؤثر عمل کند و نیازی به کشیدن آن نیست اما این را هم باید در نظر گرفت که حتی در صورت رویش صحیح دندان عقل به علت عدم دسترسی مناسب به این دندان جهت رعایت بهداشت معمولاً دچار پوسیدگی میشود و حتی ممکن است فشار ناشی از این دندانها سبب بینظمی و به همریختگی در ردیف دیگر دندانها شود.
– اما بیشترین مشکل میتواند مربوط به دندانهای عقل نیمه نهفته و نهفته باشد. دندانهای عقل نهفته به علت پنهان بودن و بیتوجهی به آن میتواند در درازمدت و بدون اطلاع فرد مشکلات بسیاری را بوجود بیاورد و به کیستها و تومور تغییرماهیت دهند لذا به جراحی و خارج کردن آن تا قبل از ۳۰ سالگی تأکید میشود. دندان عقل نهفته هم میتواند به علت گیر غذایی بین دندان و لثه مشکلاتی از قبیل پوسیدگی، آبسه، سلولیت و آسیب به لثه را بوجود بیاورد.
– با روش رادیوگرافی و عکس OPG از دندانها میتوان به نهفته یا نیمه نهفته بودن دندان عقل و در کل وضعیت قرارگیری آنها در فک پی برد.
– گاهی دندان عقل به راحتی کشیده نمیشود و به تشخیص پزشک نیاز به جراحی دندان عقل میباشد در حین جراحی دندان عقل در صورتی که بیحسی خوب تزریق شوددردی حین عمل احساس نخواهید کرد که به مهارت دندانپزشک و نوع ماده بیحسی بستگی دارد. کلینیک دندانپزشکی روشا با در اختیار داشتن دندانپزشکان و متخصصان حاذق و متعهد خدمات درمانی دندانپزشکی با تعرفههای مناسب برای شما عزیزان انجام میدهد.
نظرات کابران