ارتودنسی اطفال
ارتودنسی در اطفال ، ارتودنسی برای کودکان استفاده می شود که با نام ارتودنسی پیشگیری نیز شناخته می شود . با اینکه این ارتودنسی ها ، بر روی دندان های شیری انجام می شود اما مزایا و تاثیرات زیادی بر روی دندان های دائمی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت .
دندان شیری :
دندان های شیری از حدود 5 ماهگی کودک شروع به رشد کردن می کنند و تقریبا تا حدود سه سالگی دندان های شیری کامل می شوند . دندان های شیری 10 عدد در فک بالا و 10 عدد در فک پایین هستند .
وقتی که کودک به سن حدودا 6 سالگی رسید ، این دندان ها شروع به لق شدن می کنند و به اصلاح می افتند.
در این سن دندان های شیری جای خود را به 32 دندان دائمی می دهند .
اهمیت دندان شیری :
دندان های شیری جدا از اینکه در جویدن ، تکلم و اعتماد به نفس کودک تاثیر دارند و سلامت آن بسیار مهم است ، اگر از این دندان ها به درستی مراقبت نشود ، ممکن است باعث بروز مشکل در دندان های دائمی بشود .
ارتودنسی اطفال :
ارتودنسی اطفال نیز یک روش پیشگیری تقریبا شناخته می شود و تقریبا بهترین سن برای این درمان حدودا هفت سالگی است و بهتر است که والدین کودکان خود در این سن یا متخصص ارتودنسی ببرند تا در صورت نیاز درمان ارتودنسی شروع شود و اگر هنوز وقت مناسبی برای شروع درمان نبود ، دکتر تاریخ مراجعه بعدی شما را اعلام خواهد کرد.
ارتودنسی چیست ؟
به طور خلاصه ارتودنسی درمانی برای ناهنجاری فکی و نامرتبی دندان ها به کمک ابزار ارتودنسی است.
مزایا ارتودنسی اطفال:
1-جلوگیری از بروز مشکلات شدید
زمانی که ارتودنسی اطفال در کودکی آغاز می شود ، دندان های دائمی به مسیر درست خود هدایت می شوند و از بروز مشکلات شدید در بزرگسالی و دندان های دائمی جلوگیری می شود .
2-درمان ساده و طول درمان کمتر در بزرگسالی
انجام ارتودنسی اطفال که به ارتودنسی پیشگیری نیز شناخته می شود، باعث رفع بسیاری از مشکلات در دندان های دائمی می شود و گاهی حتی ممکن است در بزرگسالی از انجام این درمان بی نیاز شوند .
اگر هم دندان های آن در بزرگسالی باز هم نیاز به ارتودنسی داشته باشد ، با درد و طول درمان کمتری همراه است.
3-از بین بردن برخی مشکلات فکی
کودکان به دلیل اینکه فک آن ها هنوز به طور کامل رشد نکرده است و فک انعطاف پذیری بیشتری دارد. با ارتودنسی اطفال می توان مشکلات را در همان مراحل اولیه شناسایی و درمان نمود .
4-سلامت لثه
ارتودنسی اطفال ، باعث افزایش سلامت لثه و دندان های می شود و مراقبت از لثه چه در کودکی و بزرگسالی بسیار مهم می باشد و تاثیری مستقیمی بر دندان ها دارد .
چه کودکانی نیاز به ارتودسنی اطفال دارند :
تشخیص اینکه آیا کودک شما نیاز به ارتودنسی اطفال دارد یا خیر ، به تشخیص متخصص ارتودنسی است و سن مناسب برای درمان را برای شما تعیین می کنند . اما کودکان زیر کاندیدایی برای ارتودنسی اطفال هستند :
- کودکانی که دندان های شیری خود را به دلیل پوسیدگی یا ضربه و یا دلایل دیگر زود هنگام از دست داده اند .
- بر عکس کودکان بالا ، کودکانی که سن آن ها برای افتادن دندان های شیری آن گذشته است اما هنوز دندان های شیری آن ها نیفتاده استو ( افتادن دیرهنگام دندان های شیری ).
- کودکانی که از طریق بینی نفس نمی کشند و تنفس دهانی دارند .
- جلو یا عقب بودن فک کودکان
- وجود نامرتبی یا شلوغی در دندان های کودحک
- کم یا زیاد بودن دندان در کودک. به عبارت دیگر کودکانی که دندان اضافه دارند و یا دندان های آن به صورت مادر زادی کم است.
بهترین سن برای درمان ارتودنسی در کودکان چیست ؟
بهترین سن برای درمان ارتودنسی اطفال نمی توان به طور دقیق تعیین کرد و در هر کودک با کودک دیگر بستگی به وضعیت دندان های او متفاوت است و ممکن است اصلا کوک شما نیاز به ارتودنسی نداشته باشد.
اما بهترین راه ، این است که در سن هفت سالگی کودک را به پیش دندانپزشک متخصص ارتودنسی ببرید. در این سن مشکلات در صورت وجود ، در مرحله اولیه درمان می شوند.
دلیل مراجعه در سن 7 سالگی این است که دندان دائمی های کودک در این سن شروع به رشد کردن می کنند و در صورت بروز مشکل در مراحل اولیه شناسایی می شوند.
اگر کودک شما در این سن برای درمان ارتودنسی اطفال مناسب نباشد ، دکتر تاریخ مراجعه بعدی را به والدین اعلام خواهد کرد.
سن درمان ارتودنسی اطفال بین 7 تا 12 است.
دندانپزشک مربوط به ارتودنسی اطفال چه کسی است ؟
دندانپزشک متخصص اطفال ، تکنیک های مناسب رفتاری و روانشناسی و تعامل با کودکان را به خوبی یادگرفته است و به درمان های پیشگیری یا ارتودنسی های ساده می پردازد.
شما برای درمان ارتودنسی اطفال ، باید به پیش متخصص ارتودنسی مراجعه کنید . از آنجایی که ارتودنسی اطفال به عنوان ارتودنسی پیشگیری نیز یاد می شود ، متخصص ارتودنسی به مشکلات و درمان های ارتودنسی در بزرگسالان آشنایی کامل دارد و درمان ارتودنسی کودک را به گونه ای انجام می دهد که کمترین مشکل در بزرگسالی داشته باشد .
البته ممکن است برای تعامل بیشتر کودک ، درمان ارتودنسی به پیش دندانپزشک متخصص اطفال ارجاع داده شود .
معمولا از چه ارتودنسی های برای کودکان استفاده می شود؟
کودکان به دلیل اینکه مسئولیت پذیری کمتری نسبت به بزرگسالان دارد ، معمولا برای آن ها از ارتودنسی های ثابت استفاده می شود تا درمان خودش کار خود را انجام دهد .
برای درمان های کودکان معمولا از بریس های ثابت فلزی ( ارتودنسی ثابت ) ، یا بریس های ثابت فلزی نامرئی ( ارتودنسی ثابت سرامیکی ) استفاده می شود و ساختار این ارتودنسی ها نزدیک به ارتودنسی بزرگسالان است .
آشنایی کامل با انواع ارتودنسی کلیک کنید.
مراقبت های ارتودنسی اطفال
کودکان در هنگام استفاده از ارتودنسی اطفال ، باید از خوردن غذاهای سفت و چسبنده مانند ادامس ، ته دیگ خودداری کنند .
از عادت های غلطی مانند جویدن مانند خودکار و مداد پرهیز کنند .
مراقبت از ارتودنسی در هنگام بازی یا ورزش
نظرات کابران