ایمپلنت دندان امروزه محبوب ترین و بهترین درمان جایگزین دندان از دست رفته است و دارای انواع مختلفی برای شرایط متفاوت است. ایمپلنت ثابت رایج ترین نوع ایمپلنت می باشد اما در شرایطی از ایمپلنت متحرک استفاده می شود که در این مقاله به بررسی هر دوی آنها خواهیم پرداخت.
ایمپلنت متحرک چیست ؟
ایمپلنت متحرک که نام دیگر آن اوردنچر متحرک است، که در ساختار آن یک پروتز متحرک بر پایه ایمپلنت سوار خواهد شد که پایه ها نقش تکیه گاه را بازی خواهند کرد و امکان ورود و خروج از دهان توسط خود بیمار مثل دندان مصنوعی وجود دارد.
اوردنچر ( overdenture ) درمانی از ایمپلنت دندان است که برای جایگزینی دندان های مصنوعی ارائه شد که تمام نقطه ضعف های ایمپلنت درمان را از بین برد. در اوردنچر یک دست دندان در دهان قرار گرفته و نیروی تکیه گاه خود را از پایه های ایمپلنت دندان دریافت می کند .
مزایا ایمپلنت متحرک
- هزینه مناسب
- امکان وارد و خارج کردن توسط خود فرد
- مراقبت و بهداشت آسان
هزینه مناسب
ایمپلنت های متحرک معمولاً ساختار ساده تری دارند و به همین علت، از هزینه کمتری برخوردار هستند.
امکان وارد و خارج کردن توسط خود فرد
مهم ترین قابلیت ایمپلنت متحرک، نصب و خارج کردن روکش توسط خود فرد انجام می شود و در مواقعی که فرد می خواهد، امکان خروج پروتز وجود دارد.
مراقبت و بهداشت آسان
در ایمپلنت متحرک، خروج پروتز از دهان به سادگی انجام می شود و بعد از آن با دید باز تر و آسودگی بیشتری می توان آن را تمیز کرد.
معایب ایمپلنت متحرک
- زیبایی کمتر
- امکان بروز لقی
- استحکام کمتر
- امکان کاهش چفت بودن پروتز و ایمپلنت
زیبایی کمتر
ایمپلنت متحرک به نسبت ایمپلنت های ثابت، زیبایی کمتری دارا می باشد و علت آن، تنظیم نشدن آن به دقت ایمپلنت ثابت خواهد بود.
امکان بروز لقی
ایمپلنت های متحرک امکان جا به جایی از دهان را دارند و به همین علت نمی توانند مثل ایمپلنت های ثابت، بدون حرکت در جویدن باشند.
استحکام کمتر
ایمپلنت های ثابت با قدرت بیشتر بر روی پایه های ایمپلنت ثابت می شوند و در جویدن قدرت بیشتری ارائه خواهند داد.
امکان کاهش چفت بودن پروتز و ایمپلنت
در طول زمان ممکن است محل اتصال ایمپلنت و پروتز، چفت بودن آن کمتر شود.
قیمت ایمپلنت متحرک چقدر است ؟
قیمت ایمپلنت متحرک وابسته به عواملی اعم از تعداد پایه، برند پایه ایمپلنت، شرایط استخوانی و لثه، کیفیت پروتز و میزان تخصص پزشک تعیین می شود و هزینه ایمپلنت متحرک به طور میانگین 60.000.000 الی 120.000.000 به ازای هر فک می باشد.
ایمپلنت ثابت چیست ؟
ایمپلنت های دندانی به طور معمول، ثابت هستند و امکان خارج کردن پروتز های دندانی، توسط فرد وجود ندارد و به همین علت معمولا، استحکام بیشتری ارائه خواهند داد.
فرق ایمپلنت ثابت و متحرک
اگر بخواهیم به طور خلاصه به بررسی فرق ایمپلنت ثابت و متحرک بپردازیم باید بگوییم در مراقبت و هزینه، ایمپلنت های متحرک پیروز خواهند بود اما در زیبایی، استحکام و قدرت جویدن برگ برنده با ایمپلنت ثابت خواهد بود.
هزینه
ایمپلنت متحرک به علت ساختار ساده تری که دارد، هزینه کمتری به نسبت ایمپلنت های ثابت دارند.
زیبایی
از نظر زیبایی ایمپلنت های ثابت از ایمپلنت های متحرک بهتر هستند. ایمپلنت ثابت بسیار جذب و جفت تر بر روی پایه ایمپلنت دندان قرار می گیرد.
قدرت جویدن
ایمپلنت های ثابت با استحکام بیشتری به پایه های ایمپلنت دندان می چسبند و می توانند قدرت بیشتری برای جویدن فرد فراهم کنند. همچنین ایمپلنت های متحرک در طول مدت زمان ممکن است مقدار کمی لقی پیدا کنند.
مراقبت
از نظر مراقبت، ایمپلنت متحرک بسیار ساده تر هستند و فرد می توانند بعد از خارج کردن آن از دهان خود، عملیات بهداشت را با دید بهتری انجام دهد.
مراحل ایمپلنت متحرک
مراحل ایمپلنت متحرک تا حد زیادی به ایمپلنت دندان، شبیه می باشد و از مرحله بستن اباتمنت و پروتز با یکدیگر متفاوت هستند. اگر می خواهید درباره ایمپلنت متحرک بیشتر بدانید، با ما همراه باشید.
مشاوره و طرح درمان
برای شروع درمان ابتدا باید شرایط جسمی و استخوان شما به کمک معاینه و عکس های مخصوص بررسی شود. پس از بررسی شرایط یک برنامه ریزی برای کل درمان انجام می شود که طرح درمان نامیده می شود و یک زمان برای جراحی ایمپلنت دندان فیکس خواهد شد.
جراحی ایمپلنت
در شروع جراحی برای کاشت ایمپلنت دندان، پزشک ابتدا بی حسی را برای شما تزریق می کند تا در طول جراحی هیچگونه دردی احساس نکنید. پس از بی حسی کامل فرد، پزشک برش هایی در لثه ایجاد می کند تا به استخوان فک دسترسی پیدا کند.
سپس یک سوراخ کوچک در استخوان فرد ایجاد می کند و پایه های ایمپلنت را در جای خود قرار می دهد و در صورت نیاز لثه ها را بخیه می زند.
دوره نقاهت
پس از جراحی ایمپلنت، دوره نقاهت آغاز می شود و حتماً باید مراقبت های پس از جراحی ایمپلنت دندان را به خوبی رعایت فرمایید. در این دوره پایه ایمپلنت فرصت زمانی لازم دارد تا به خوبی با استخوان ادغام شود.
مدت زمان جوش خوردن پایه های ایمپلنت به استخوان وابسته به هر فرد متفاوت است و می تواند بین 1 الی 6 ماه به طول بیانجامد.
قالب گیری
پس از جوش خوردن پایه های ایمپلنت متحرک به استخوان ( به تشخیص پزشک )، نوبت به انجام قالب گیری ایمپلنت دندان می رسد. در این مرحله یک قالب دقیق از وضعیت بافت نرم و پایه ایمپلنت گرفته می شود و به لابراتور ارسال می شود. در لابراتور پروتز متحرک شما به صورت سفارشی وابسته به قالب گرفته شده از شما تولید خواهد شد.
تحویل پروتز
پس از آماده سازی پروتز متحرک در لابراتور و تحویل آن به پزشک، نوبت به تحویل آن به فرد متقاضی ایمپلنت می رسد. اباتمنت هایی که قرار است پروتز بر روی آن سوار شود، بر روی پایه ایمپلنت سوار می شود و سپس به همراه پروتز تحویل داده خواهد شد.
نظرات کابران