روکش دندان چیست ؟ جدول قیمت روکش دندان سال 1402

روکش دندان یا (Dental Crown) یک روش درمانی در دندانپزشکی است که امروزه بسیار پرطرفدار و رایج می باشد. روکش دندان در واقع جایگزین تاج دندان می شود. تاج دندان به بخش سفید رنگ دندان که بیرون از لثه قراردارد گفته می شود.

روکش دندان در واقع تاج یا کلاهکی سفید رنگ دقیقا همانند دندان اصلی است که بصورت کامل بر روی دندان اصلی چسبانده می شود و کاربردهای زیبایی و ترمیمی دارد. از روکش دندان با نام پروتز ثابت نیز یاد می شود و روکش دندان جنس های مختلفی دارد که پس از قالبگیری توسط پزشک متخصص به لابراتوار تحویل داده می شود و لابراتوار دندانسازی طبق قالب، روکش دندان را با ظرافت می سازد.

روکش دندان

روکش دندان چیست ؟

روکش دندان برای دندان هایی استفاده می شود که دیگر ترمیم کردن آن ها نمی تواند تاثیر گذار باشد. اگر دندانی پوسیدگی بیش از اندازه ای داشته باشد نمی توان دندان را پر کرد و برای آن دندان ها از روکش دندان استفاده می کنند. اگر دندانی دچار عفونت ریشه شده باشد باید تحت درمان ریشه قرار گیرد و معمولا بعد از درمان ریشه برای دندان هایی که دارای عفونت زیاد بوده اند از روکش ها استفاده می شود.

دندان هایی که روکش می شوند تا همیشه باقی نمی مانند ممکن است در زیر روکش دچار پوسیدگی شده یا بعد ها نیاز به درمان ریشه داشته باشند. ممکن هم است که دندان ها با درمان ریشه و یا پر کردن دندان ترمیم شوند و نیازی به روکش نباشد.

روکش ها به صورت انتخابی می باشد و آن ها علاوه بر جلوه ای که به دندان ها می دهند باعث می شوند که دندان ها به صورت کاملا ایزوله زیر روکش بمانند و درصد خرابی آن ها نزدیک به صفر بشود. این مسئله باعث می شود که عمر دندان آسیب دیده افزایش یابد.

انواع روکش دندان

 

برای آشنایی بیشتر با انواع روکش دندان در ادامه تمامی انواع روکش دندان را به همراه جدول قیمت روکش دندان در سال 1402 توضیح میدهیم. اگر بدنبال ویزیت رایگان و مشاوره توسط پزشک متخصص هستید حتما از طریق فرم زیر نام و شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

ویزیت رایگان و مشاوره توسط پزشک متخصص
دندانپزشکی تخصصی روشا با دو شعبه فعال در شمال و غرب تهران (تجریش) و (جنت آباد) آماده ارائه بهترین خدمات در محیطی آرام در خدمت شما عزیزان است. برای رزرو وقت و مشاوره رایگان با شماره های 91091002-021 و 7777221-0930 تماس بگیرید و یا فرم زیر را تکمیل نمائید.

 

 

 

انواع روکش دندان

قبل از بررسی قیمت روکش دندان در سال 1402 بهتر است تا با انواع روکش دندان آشنا شوید. انواع روکش دندان 4 نوع هستند که از فلزات و آلیاژ های مختلفی ساخته می شوند و هرکدام از انواع روکش دندان کارایی و مزیت ها و معایب خاص خود را دارند در ادامه انواع روکش دندان را توضیح می دهیم. 

 

روکش های استیل

روکش دندان استیل بصورت موقت بر روی دندان قرارداده میشوند همانطور که از اسم این روکش مشخص است جنس استیل دارد و از مقاوت بالایی برخوردار است اما بیشتر برای دندان های شیری کودکان استفاده می شود و یا به عنوان روکش موقت تا زمان آماده شدن روکش دندان اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل روکش دندان ارزان است و از لحاظ هزینه روکش دندان ارزانترین نوع روکش دندان است.

 

روکش دندان پایه فلزی (PFM)

روکش دندان پایه فلزی یا روکش PFM از ترکیب سرامیک و فلز ساخته می شود این روکش ها از استحکام بالایی برخوردارند و طبیعی ترین و بهترین گزینه برای روکش دندان ها می باشند ولی در گاهی اوقات خط فلزی روکش مخصوصا در مرز لثه مشخص می شود برای همین این روکش ها برای دندان های آسیاب و دندان های انتهای دهان بسیار مناسب هستند.

 

روکش دندان سرامیکی

روکش سرامیکی نسبت به بقیه روکش های دندانی درخشنده تر و زیباتر هستند.  روکش دندان های سرامیکی زیبایی و سازگاری بسیار زیادی با لثه دارند. این روکش ها از انواع متریال سرامیکی با استحکام زیاد مانند سیلیکات و زیرکونیا ساخته می شوند. روکش دندان های سرامیکی هرگز تغییر رنگ نمیدهند و مانند روکش PFM سایه سیاه فلز در لبه های این روکش ها دیده نمی شود. 

یکی از کاربردهای روکش های سرامیکی برای افرادی است که به فلزات حساسیت دارند و به شکل طبیعی و زیبایی دندان هایشان حساس هستند.همچنین این روکش ها برای دندان های جلو که در زیبایی لبخند تاثیرگذار هستند گزینه مناسبی می باشند.

 

روکش های تمام فلز | روکش طلا

روکش دندان تمام فلزی از ترکیبات فلزات مختلفی مانند طلا، پلاتینیوم، کبالت، نیکل، کروم و… ساخته می شود. این روکش ها برای جویدن بسیار مناسب می باشند و بسیار دیر فرسوده می شوند. در روکش دندان تمام فلزی و روکش دندان طلا هیچ گونه تغییر رنگ در اطراف لثه ایجاد نمی شود.

همچنین در روکش دندان های طلا تطابق پذیری طلا با بدن و بافت لثه بسیار خوب است و در طول زمان با فشارهای وارد شده به روکش بر اثر جویدن، استحکام و مقاومت روکش بهبود می یابد. این روکش ها از لحاظ دوام، ماندگاری و کیفیت عالی محسوب می شوند.

قیمت روکش دندان

 

قیمت روکش دندان 1402

 

همانطور که توضیح دادیم می دانید روکش دندان انواع مختلفی دارد و قیمت روکش دندان به عوامل مختلفی همچون مارک روکش، کشور سازنده روکش دندان و جنس روکش بستگی دارد. در ادامه لیست قیمت روکش دندان را مشاهده می کنید که قیمت هرواحد از انواع روکش دندان ذکر شده است.

نوع خدمات روکش دندانقیمت هر واحد (تومان)
پروتز کامل (هر فک)10.000.000
روکش ایمکس A (درجه یک)5.000.000
روکش ایمکس B (درجه دو)3.500.000
هر واحد روکش زیرکونیا3.500.000
پونتیک زیرکونیا3.500.000
هر واحد روکش PFM2.500.000
پونتیک PFM2.500.000

لازم بذکر است قیمت های موجود در جدول بالا بدون احتساب عصب کشی می باشد و فقط قیمت هر واحد روکش دندان می باشد. هزینه عصب کشی دندان جدا می باشد.

 

مراحل نصب روکش دندان

 

بعد از مراحل درمانی دندان ها ، دندان پزشک معاینات لازم را انجام می دهد و دندان را مقداری تراش داده و فرم می دهد تا روکش دندان به درستی روی آن فیکس شود. سپس به قالب گیری می پردازد. یک پلاک که حاوی خمیر مخصوص قالب گیری می باشد را در داخل دهان گذاشته و فشار می دهد. پس از این فشار ها فرم دهان بر روس خمیر های قالبگیری میافتد.

این قالب ها را بعد از انتخواب جنس روکش دندان به لاراتوار ها مخصوص دندان پزشکی فرساتده تا توسط متخصصین ساخته شود. در طی این مدت دندان پزشک یک روکش موقت یا یک پانسمان بر روی دندان می گذارد تا روکش دائم ساخته شود.

پس از ساخته شدن روکش تست های لازم برای اندازه بودن روکش ، ضخامت و … انجام می شود. اگر همه چیز کاملا دقیق و درست باشد روکش با با چسب مخصوص روکش به دندان می چسبانند و نصب روکش تمام می شود.

 

فیلم مراحل روکش دندان

در این ویدئو، فیلم مراحل روکش دندان را مشاهده میکنید که پس از عصب کشی و ترمیم زیاد، چگونه دندان را تراشیده و پس از قالبگیری روکش دندان را بر روی دندان اصلی قرار میدهیم.

 

 

 

شرایط روکش دندان

 

شرایط روکش دندان

شرایط زیادی برای گذاشتن روکش دندان وجود دارد، روکش های دندان علاوه بر آن که دندان را زیبا تر می کنند و فرم دندان را برای جویدن و… درست می کنند، باعث ایزوله شدن دندان ها می شوند. یعنی اگر روی دندانی روکش نصب شود باعث می شود که ساختار دندان سالم باقی بماند و از دندان محافظت شود.

مواردی که در ادامه ذکر میکنیم دلایل و شرایط برای گذاشتن روکش دندان هستند:

  • لق شدگی و یا شکستن دندان ها
  • در صورت تغییر رنگ دادن دندان ها و زرد شدگی
  • داشتن ترمیم عمیق روی دندان بر اثر ترمیم یا عصب کشی
  • در صورت کوتاهی تاج دندان ها که بدرستی روی هم قرار نمی گیرند

مراقبت های بعد از روکش دندان

  • دندان های خود را مرتبا مسواک بزنید
  • از نخ دندان و دهان شویه استفاده کنید
  • بهداشت دهانی خود را به صورت کامل راعایت کنید
  • از جویدن غذا های سفت و سخت مانند ته دیگ خودداری کنید

 

عصب کشی و روکش دندان

عصب کشی دندان روشی است جهت از بین بردن ریشه و عصب دندان، این روش برای دندان هایی استفاده می شود که پوسیدگی عمیق دارند و اصطلاحا به عصب رسیده اند. در زمان های قدیم چنین دندان هایی کشیده می شدند اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تکنولوژی، چنین دندان هایی عصب کشی می شوند و پس از ترمیم دوباره قابل استفاده هستند. 

توجه داشته باشید که دندان هایی که عصب کشی می شوند از لحاظ استحکام ضعیف می شوند و دیواره آنها سست و شکننده می شود به همین دلیل بعد از عصب کشی پیشنهاد می شود که حتما از روکش دندان استفاده کنید. قیمت عصب کشی و روکش دندان بصورت جداگانه محاسبه می شود. 

برای آسودگی شما عزیزان قیمت عصب کشی و روکش دندان در دندانپزشکی روشا مقرون بصرفه است و می توانید از روش پرداخت قسطی استفاده نمائید. پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از قیمت روکش دندان و خدمات دیگر حتما از طریق تکمیل فرم موجود در ابتدای این مطلب شماره و نام خود را برای ما راسال کنید تا مشاورین ما در اسرع وقت برای ویزیت رایگان با شما تماس بگیرند. درخدمتیم 🙂

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 7.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری