آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت یکی از مهمترین دغدغه هایی است که اکثر متقاضیان این روش زیبایی با آن مواجه هستند. متاسفانه اکثر افراد تصور می کنند که بعد از اجرای کامپوزیت دیگر نیاز نیست که از دندان های خود مراقبت نمایند. در حالی که این تصور کاملا اشتباه است. پوسیدگی های دندان به دلایل مختلفی ایجاد می شود. از جمله مهمترین این دلایل می توان به عدم مراقبت از دندان ها اشاره نمود. کامپوزیت را می توان یکی از بهترین روش های زیبایی جهت جلوگیری از پوسیدگی و لکه های دندانی دانست. اما آیا کامپوزیت می تواند به پوسیدگی های دندانی منجر شود یا خیر. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مهمی در اینباره را در اختیارتان قرار دهیم.

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی میشود ؟

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی میشود ؟

آیا کامپوزیت به دندان آسیب میزند؟

قبل از پاسخگویی به این سوال باید بدانیم که کامپوزیت دندان چیست. کامپوزیت در واقع نوعی خمیر از پایه رزین بوده که می تواند از پوسیدگی و بهم ریختگی دندان های فاصله دار جلوگیری کند. این روش را می توان یکی از بهترین روش های زیبایی جهت متوقف کردن پوسیدگی های دندان دانست. این روش حتی می تواند استحکام دندان هایتان را به حالت اولیه بازگردانده و مانع از پوسیدگی ها و آسیب های بیشتر شود. بهتر است به موضوع مطرح شده در عنوان مقاله بپردازیم.

آیا کامپوزیت به دندان آسیب میزند؟

آیا کامپوزیت به دندان آسیب میزند؟

کامپوزیت منجر به پوسیدگی دندان نخواهد شد. اما دلایل مختلفی وجود داشته که در تخریب و پوسیدگی سریع تر دندان ها بعد از کامپوزیت تاثیرگذار خواهند بود. از جمله مهمترین این دلایل می توان به عدم رسیدگی به  بهداشت دهان و دندان اشاره نمود. اکثر افراد تصور می کنند که در این روش، مینای دندان تراشیده شده و پوسیدگی به همان علت اتفاق می افتد. نه! این امکان ندارد. ممکن است که در بعضی مواقع، سطح مینای دندان به مقدار کمی تراشیده شود. اما مهمترین علت پوسیدگی را می توان به عدم مراقبت کامپوزیت دندان و نگهداری اصولی از دندان های کامپوزیت شده، مربوط دانست.

بعد از اتمام جلسات کامپوزیت، دندانپزشک باید مهمترین نکات را جهت مراقبت از دندان ها به بیماران خود توصیه نماید. کامپوزیت در واقع بهترین روشی است که از پوسیدگی های دندانی جلوگیری می کند. در صورت وجود هرگونه پوسیدگی در مرکز دندان، ناحیه بافت نرم در داخل دندان و سپس ریشه ها تحت تاثیر قرار می گیرند. در صورت مشاهده دندان های خالی باید هر چه سریع تر به دندانپزشک مراجعه نمود تا از بروز آسیب های جدی تر به دیگر نقاط، به موقع جلوگیری شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عوارض کامپوزیت دندان می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

عوارض کامپوزیت دندان

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت در چه مواقعی اتفاق می افتد؟

پوسیدگی دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی اتفاق می افتد. در بعضی مواقع خاص امکان دارد پزشک، سطح بسیار کمی از مینای دندان را تراشیده تا کامپوزیت را بر روی دندان نصب کند. امکان ایجاد فاصله بین روکش کامپوزیت و لثه با تراشیدن مینای دندان بیشتر خواهد شد. احتمال خیلی کمی وجود داشته که دندان ها، لب پر شده و پوسیدگی به این علت رخ دهد.

پوسیدگی دندان در اثر فاصله بین کامپوزیت و لثه

فاصله بین روکش کامپوزیت و لثه یکی از مهمترین دلایلی بوده که می تواند به جمع شدن مواد غذایی در داخل آن منجر شود. همین عامل باعث تکثیر بیشتر باکتری ها در دهان و دندان شده و امکان پوسیدگی را افزایش خواهد داد. البته فراموش نکنید که انجام عادت های مضر نظیر: کشیدن سیگار یا مصرف مواد غذایی نامناسب می توانند عملیات تخریب دندان را سریع تر پیش ببرند.

اجرای نادرست نصب کامپوزیت

یکی دیگر از عوامل پوسیدگی این است که دندان ها قبل از نصب کامپوزیت توسط پزشک به خوبی تمیز نشده اند. همین فاکتور می تواند به تنهایی نتایج حاصل از نصب موفق کامپوزیت دندان را تحت تاثیر قرار دهد. به همین خاطر پیشنهاد شده که قبل از اجرای کامپوزیت به یک دندانپزشک متخصص و باتجربه در این زمینه مراجعه نمایید.

آیا برای کامپوزیت دندان را میتراشند؟

پوسیدگی دندان به دلیل عدم توجه به ترمیم کامپوزیت

عدم توجه به تعویض و ترمیم به موقع کامپوزیت یکی دیگر از مواردی بوده که پوسیدگی دندان را تشدید خواهد کرد. هر چند که دوام کامپوزیت در مقایسه با ونیر سرامیکی کمتر بوده اما در مقایسه با آن از مقاومت بیشتری در برابر فشار و ضربه برخوردار است. مخصوصا آن دسته از افرادی که به دندان قروچه عادت دارند، باید هر چند وقت یکبار به دندانپزشک جهت ترمیم یا تعویض کامپوزیت مراجعه نمایند.

چه نکاتی را باید جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت رعایت نمود؟

کامپوزیت را می توان یکی از بهترین روش های زیبایی جهت برطرف کردن عیوب دندان دانست. شکستگی، نامرتب بودن، یک دست نبودن و تغییر رنگ شدید دندان ها از جمله مهمترین عواملی بوده که باعث پوسیدگی می شوند. کامپوزیت های دندانی به حدی مستحکم بوده که در برابر هرگونه فشار و ضربه ای از خود مقاومت نشان می دهند.

چه نکاتی را باید جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت رعایت نمود؟

چه نکاتی را باید جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت رعایت نمود؟

کامپوزیت به هیچ وجه به پوسیدگی دندان منجر نخواهد شد. مگر اینکه در مواقع خاص، نصب کامپوزیت بر روی دندان ها توسط افراد بی تجربه انجام شود. در هر صورت بهتر است برای انجام این کار به دندانپزشک معتبر در شهر تان رجوع کرده و با اطمینان خاطر، نصب کامپوزیت دندان تان را به او بسپارید. بعد از اجرای کامپوزیت بهتر است که یک سری نکات و دستورالعمل های ویژه توسط دندانپزشک به بیمار داده شود. در این صورت، پوسیدگی های دندانی به طرز قابل توجهی کاهش می یابند. از جمله مهمترین نکات مراقبتی در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • در صورت مشاهده هرگونه پوسیدگی دندان های کامپوزیت شده خود هر چه سریعتر به دندانپزشکی مراجعه نمایید. در بعضی مواقع خاص، امکان جداسازی کامپوزیت از دندان وجود داشته که این امر باید توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود.
  • از جمله مهمترین ویژگی های کامپوزیت می توان به قابلیت تعویض و ترمیم آن اشاره نمود. پس در صورت بروز پوسیدگی بهتر است که موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.
  • با رعایت نکات بهداشتی می توان سلامت دهان و دندان را تضمین نمود. اگر تمام موارد بهداشتی در این زمینه رعایت شود، طول عمر استفاده از کامپوزیت دندان به 10 سال یا بیشتر خواهد رسید.
  • استفاده از دهانشویه و مسواک زدن به طور مکرر باعث بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان خواهد شد. توصیه ما به شما این است که دندان های خود را، حداقل دو بار در روز مسواک زده و از نکات مربوط به بهداشت دهان و دندان پیروی نمایید.
  • جهت حفظ سلامت دندان های خود از نخ مخصوص استفاده کنید. این روش را هر روز انجام دهید.
  • چکاپ های سالانه یا هر چند سال یک بار جهت حفظ سلامت دهان و دندان را جدی گرفته و حتما به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.
  • مصرف مواد غذایی سفت نظیر: آجیل، خشکبار، آبنبات و… به ساییدگی دندان های کامپوزیتی و پوسیدگی بیشتر آنها منجر خواهد شد.
  • اکیدا توصیه شده که بعد از مصرف خوراکی و نوشیدنی های رنگی نظیر: چای، قهوه، شراب قرمز و… دندان های خود را مسواک زده تا هیچ گونه تغییر رنگی بر روی آنها ایجاد نشود.
  • از انجام عادات مضر نظیر: دندان قروچه، جویدن جسم سخت و مواردی از این قبیل به شدت پرهیز نمایید. استفاده از محافظ های شبانه جهت جلوگیری از دندان قروچه به هنگام خواب، ضروری می باشد.
  • در صورت انجام ورزش های رزمی، استفاده از وسایلی نظیر: گارد و محافظ را فراموش نکنید.

در بعضی مواقع نادر اتفاق افتاده که کامپوزیت، حساسیت و آلرژی در بیماران ایجاد کرده است. البته این حساسیت بیشتر به چسب مورد استفاده جهت نصب کامپوزیت بستگی دارد. همین عامل می تواند به بروز بیماری های لثه و در نهایت پوسیدگی دندان منجر شود.

نکته: بد نیست بدانید که کامپوزیت دندان در مقایسه با سایر روش های زیبایی از طرفداران زیادی برخوردار است. سطح تراش مینای دندان جهت نصب کامپوزیت بسیار کم بوده و لایه های میانی آن جهت محافظت از سلامت دندان، همچنان وجود دارند.

نتیجه گیری

کامپوزیت یکی از بهترین روش های زیبایی جهت زیباتر نشان دادن دندان های شما بوده که امروزه طرفداران زیادی دارد. ونیر کامپوزیت از موادی ساخته شده که رنگ آن کاملا با رنگ دندان ها همخوانی دارد. پزشک با قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان به صیقل دادن آن پرداخته تا جلوه مناسبی به ظاهر دندان ها بخشد.

حقیقت این است که کامپوزیت به هیچ عنوان به پوسیدگی دندان منجر نخواهد شد. در واقع، کامپوزیت را می توان یکی از بهترین روش های زیبایی جهت تغییر شکل و ظاهر دندان های آسیب دیده دانست. اگر به یک سری نکات بهداشتی جهت مراقبت از دندان های کامپوزیت شده خود توجه نمایید، طول عمر استفاده از آنها به چندین سال خواهد رسید. اکثر متقاضیان به دلیل مزایای زیر جهت نصب کامپوزیت بر روی دندان های خود تمایل زیادی نشان می دهند.

  • مقرون به صرفه بودن کامپوزیت در مقایسه با سایر روش ها
  • نصب بسیار آسان کامپوزیت در یک جلسه
  • ترمیم هرگونه ترک خوردگی یا ایجاد لکه بر روی کامپوزیت توسط دندانپزشک
  • جلوگیری از آسیب به دندان و حفظ سلامت آن
  • عدم نیاز به آماده سازی دندان جهت نصب کامپوزیت

جهت نصب کامپوزیت حتما به پزشک متخصص و ماهر مراجعه نموده تا آسیب دیدگی دندان هایتان به طرز قابل توجهی کاهش یابد. مشاوره با پزشک معالج جهت بررسی شرایط دندان ها و انتخاب بهترین روش برای رفع ایرادات، اهمیت ویژه ای دارد. بعد از اتمام جلسات باید به یک سری توصیه های مهم که توسط دندانپزشک به شما داده می شود، عمل نمایید. در صورت عدم توجه به این نکات، احتمال بروز پوسیدگی های دندانی با وجود کامپوزیت بیشتر خواهد شد. در این مقاله سعی نموده ایم تا اطلاعات مهمی در مورد پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت و نکات جالبی که باید در این زمینه بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرات کابران

مقالات پربازدید

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است ؟

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان از دست رفته استفاده می شود. این درمان دارای بالاترین طول عمر ، استحکام و بیشترین شباهت به دندان طبیعی می باشد. در ایمپلنت دندان پایه از جنس تیتانیوم در درون استخوان فک قرار میگیرد و نقشی شبیه به ریشه دندان را دارا می باشد.

قیمت کامپوزیت دندان چقدر است ؟

قیمت کامپوزیت دندان به ازای هر واحد در حدود 500.000 هزار تومان الی 3.000.000 میلیون تومان می باشد که این هزینه وابسته به برند ، کیفیت و تخصص پزشک متفاوت می باشد.

کامپوزیت دندان چیست ؟

کامپوزیت دندان یک درمان ترمیمی و زیبایی است که برای پر کردن دندان و یا برای تغییر فرم و رنگ دندان استفاده می شود.

قیمت لمینت دندان چقدر است ؟

قیمت لمینت دندان در تهران بستگی به نوع متریال مصرفی، محلی که در آن لمینت دندان انجام می دهید و نیز تعداد لمینت مورد نیاز، از 1.000.000 تا 10.000.000 متغیر میباشد.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان پوسته نازک و سفارشی است که دندانپزشکان برای بهبود ظاهر در جلوی دندان ها قرار می دهند. ونیرها می توانند دندان های لکه دار، بریده شده و ناهموار را پنهان کنند.

تماس فوری