ایمپلنت دندان یک درمان دندانپزشکی برای جایگزینی دندان از دست رفته است که در بیش از 95 درصد مواقع موفق است که در برخی شرایط ممکن است این درمان با مشکل مواجه شود. یکی از مواردی که ممکن است این درمان را با شکست مواجه کند، عفونت ایمپلنت است.
اگر می خواهید به عفونت ایمپلنت دچار نشوید و با علائم آن آشنا شوید، با ما همراه باشید. در این مقاله به بررسی علت و علائم عفونت ایمپلنت دندان می پردازیم و با راهکار های مقابله با آن آشنا می شوید.
منظور از عفونت ایمپلنت دندان چیست ؟
عفونت ایمپلنت معمولاً وابسته به فاکتور های مختلفی ایجاد می شود که باکتری ها در بین شیار های لثه و اطراف پایه ایمپلنت رشد می کنند و سبب جوش نخوردن پایه خواهد شد که شامل تورم، درد و خونریزی اطراف پایه خواهد بود.
معمولاً عفونت ایمپلنت در هفته و ماه های اول رخ می دهد و با التهاب همراه است که در صورت عدم کنترل و پیشروی می تواند منجر به شکست درمان بشود و پزشک مجبور به خارج کردن پایه ایمپلنت دندان بشود.
علائم عفونت ایمپلنت
تشخیص عفونت ایمپلنت با معاینه و کمک عکس های مخصوص به صورت صد در صدی تعیین می شود و نیاز به نظر تخصصی پزشک دارد. اما برخی از علائم شایع وجود دارد که می تواند پاسخی برای سوال از کجا بفهمیم ایمپلنت عفونت کرده ؟ شما باشد.
- التهاب
- تب و لرز
- احساس بوی و طعم بد در دهان
- شل شدن پایه ایمپلنت
- ترشح چرک و عفونت از ناحیه ایمپلنت
- درد طولانی مدت
- خونریزی اطراف پایه
- تورم و قرمزی لثه
البته وجود درد و خونریزی در روزهای اولیه جراحی طبیعی است اما در صورتی که این موارد را تجربه کردید، حتما این موضوع را سریعا با پزشک خود میان بگذارید.
علت عفونت ایمپلنت
عفونت ایمپلنت می تواند به سبب های مختلفی رخ دهد که برخی از آن ها شامل :
- عدم رعایت مراقبت های بعد از جراحی
- برخی از بیماری های زمینه ای مانند دیابت و …..
- تخصص ناکافی پزشک
- استفاده از برند های ایمپلنت نامعتبر
- مصرف سیگار و دخانیات
- وجود نقص در سیستم ایمنی
- عدم مصرف به موقع آنتی بیوتیک ها
- حساسیت به فلز تیتانیوم
عفونت ایمپلنت در چه افرادی بیشتر رخ می دهد ؟
عفونت ایمپلنت معمولا وابسته به علت های مختلفی رخ می دهد که در برخی افراد بروز این عفونت ها شایع تر است. در صورتی که در این دسته قرار دارید، حتما توجه بیشتری به مراقبت های ایمپلنت داشته باشید و با پزشک خود در میان بگذارید.
- افرادی که دارای برخی بیماری های زمینه ای مانند ضعف سیستم ایمنی، دیابت، سرطان، در معرض پرتو درمانی و… هستند.
- افرادی که دارای حساسیت به فلز هستند.
- افرادی که دچار تحلیل و مشکلات لثه ای هستند.
- افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نمی کنند.
- افرادی که مصرف دخانیات یا سیگار هستند، ریسک وقوع عفونت در آنها بیشتر است.
- افرادی که مراقبت های بعد از جراحی به خوبی انجام نداده اند.
راهکار های مقابله با عفونت ایمپلنت
اگر می خواهید با عفونت ایمپلنت دندان، مواجه نشوید باید یکسری دستورالعمل ها را به خوبی رعایت کنید تا ریسک آن به حداقلی ترین ممکن برسد. این دستورالعمل ها می توان شامل قبل از انجام، بعد از انجام و در زما نه وقوع بشود.
جلوگیری از عفونت ایمپلنت قبل از انجام
جلوگیری از عفونت ایمپلنت تنها با مراقبت های بعد امکان پذیر نیست و یکسری موارد باید از قبل پیش بینی شود. متخصص و برند پایه تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از آن دارند. سعی کنید در صورتی برای هزینه ایمپلنت دندان برای برند های خوب مشکلاتی دارید، می توانید از ایمپلنت اقساطی روشا استفاده کنید.
- مراجعه به پیش یک متخصص با تجربه و متبهر
- استفاده از برند های ایمپلنت با کیفیت و معتبر
- در جریان قرار دادن پزشک درباره تمامی سوابق، بیماری، داروهای مصرفی و حساسیت ها
جلوگیری از عفونت بعد از انجام
- رعایت مراقبت های ایمپلنت
- رعایت دستورالعمل پزشک
- مصرف دارو و آنتی بیوتیک های تجویز شده پزشک
- عدم مصرف دخانیات و سیگار
- همیشه محیط دهان خود را تمیز نگه دارید.
- چکاپ منظم
جلوگیری از عفونت ایمپلنت در زمان وقوع
زمانیکه با علائم عفونت ایمپلنت دندان مواجه شدید، اولین کاری که باید انجام دهید این است پزشک خود را در جریان این موضوع قرار دهید و سپس با مشورت با پزشک می توانید برخی از درمان خانگی عفونت ایمپلنت در خانه را آغاز کنید تا یک وقت ملاقات با پزشک بگیرید.
بیشتر بخوانید » بهترین آنتی بیوتیک برای ایمپلنت
درمان عفونت ایمپلنت چگونه است ؟
درمان عفونت ایمپلنت وابسته به شرایط و وسعت آن توسط پزشک تعیین می شود. معمولاً برای درمان عفونت های ایمپلنت از روش های زیر استفاده می شود :
1-تجویز آنتی بیوتیک
وابسته به معاینه پزشک در صورتی که تشخیص دهد که عفونت با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است، صرفاً به تجویز آن اکتفا می کند و معمولاً در عفونت های ضعیف مورد استفاده می گیرد.
2- تمیز کردن حرفه ای مکانیکی در مطب
از این روش نیز در عفونت هایی با وسعت کم استفاده می شود که با استفاده از دستگاه های اولتراسونیک تمامی عفونت های دهان و قابل انجام پاکسازی خواهد شد.
3- جراحی
در صورتی که سطح عفونت شدید باشد، پزشک یک برش برای دسترسی به عفونت ایجاد می کند و تمامی عفونت ها را خارج کرده و تمامی اطراف ایمپلنت دندان را ضدعفونی می کند.
4- خارج کردن پایه ایمپلنت
در صورتی عفونت دیگر از کنترل خارج شده باشد، پزشک مجبور به خارج کردن پایه ایمپلنت دندان خواهد شد.
درمان خانگی عفونت ایمپلنت
نکته اولی که درباره این موضوع باید بدانید، عفونت ایمپلنت یک موضوع بسیار مهم است که حتما توسط متخصص باید درمان انجام شود اما تا وقت ملاقات با پزشک، به مصرف آنتی بیوتیک ادامه دهید و در کنار استفاده از مسواک و نخ دندان، از دهان شویه نیز استفاده کنید.
پرسش و پاسخ عفونت ایمپلنت دندان
آیا عفونت ایمپلنت دندان قابل درمان است ؟
بله . در صورتی اطلاع به موقع به متخصص معمولا با روش هایی اعم از تجویز آنتی بیوتیک، تمیز کردن مکانیکی و جراحی می توان عفونت ایمپلنت را درمان کرد.
علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست ؟
برخی از علائم شایع عفونت ایمپلنت شامل : 1- التهاب، تورم و قرمزی لثه 2- درد طولانی مدت و غیر قابل کنترل 3- ترشح چرک و خونریزی و برخی موارد دیگر است.
نظرات کابران