ایمپلنت زیگوماتیک یکی از انواع روش های ایمپلنت به شمار می رود که بر اساس شرایط خاص برای متقاضیان قابل استفاده خواهد بود. همانطور که می دانید ایمپلنت انواع مختلفی دارد که بسته به شرایط متقاضی مورد استفاده قرار می گیرد.
شاید این روش از جمله روش های درمانی ساده و سریع به شمار برود اما این روش ایمپلنت به عنوان یکی از پیچیده ترین ایمپلنت ها شناخته شده است. برای اینکه بتوانید بیشتر و دقیق تر با این روش درمانی آشنا شوید پیشنهاد می کنیم با ما همراه گردید.
منظور از ایمپلنت زیگوماتیک چیست؟
ایمپلنت زیگوماتیک یا زایگوما ( Zygomatic implant ) یک ایمپلنت است که برای افرادی که استخوان فک کافی ندارد، مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ایمپلنت به استخوان گونه یا به اصطلاح زیگوماتیک متصل می شود. موفقیت این ایمپلنت در متون جهانی 97 تا 98 درصد است.
ایمپلنت زیگومایتک برای اولین بار در دهه 1990 توسط دکتر Per Ingvar Branemark برای بیمارانی که دارای استخوان ناکافی در فک بالا هستند ارائه شد.
سایز ایمپلنت های زیگوماتیک بین 30 الی 52.5 میلی متر است و طراحی آنها به گونه است که امکان قرار دادن پروتز در زاویه 45 درجه را ایجاد میکند.
علت استفاده از ایمپلنت زیگوماتیک
حداقل ارتفاع استخوان برای قرار دادن ایمپلنت حدود 10 میلی متر است اما در شرایطی که نتوان این کاشت را انجام داد، از پیوند استخوان و سینوس لیفت استفاده می شود.
پیوند استخوان و سینوس لیفت معمولاً طول درمان را بین 3 الی 8 ماه افزایش می دهند و ریسک های رد شدن توسط بدن را دارا می باشد.
بر اساس این روش، به جای استفاده از تکنیک کاشت ایمپلنت در استخوان فک، از روش کاشت آن در استخوان گونه استفاده می شود. به نحوی که از مجاورت سینوس ها عبور نموده و سپس در این استخوان کاشته خواهد شد. این امر سبب افزایش طول این ایمپلنت، نسبت به انواع ایمپلنت های دیگر می شود.
تفاوت ایمپلنت زیگوماتیک و معمولی
1-اختلاف سایز
ایمپلنت های زیگوماتیک از نظر اندازه حدوداً 3 تا 5 برابر ایمپلنت های معمولی هستند.
2- کاهش طول درمان
این ایمپلنت های در دسته ایمپلنت های فوری قرار می گیرند و همچنین به علت عدم نیاز به پیوند استخوان و سینوس لیفت در این روش، طول درمان تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند.
3- اختلاف هزینه
هزینه ای که برای انجام این روش ایمپلنت پرداخت می شود، نسبت به ایمپلنت های معمولی بیشتر می باشد. در این روش برخلاف برخی از روش های دیگر، می توان شاهد کاهش هزینه ها در زمینه ی پیوند استخوان و یا لیفت سینوس باشیم.
4- افزایش استحکام
ایمپلنت زیگوماتیک نسبت به انواع دیگر ایمپلنت ها از استحکام بالاتری برخوردار است.
5- اختلاف کاربرد
این ایمپلنت فقط در خاص و ویژه انجام می شود و فقط در فک بالا در مکان خاصی کاربرد دارد اما ایمپلنت های معمولی در همه ی جای دهان کاشت می شود.
بهترین کاندیدا برای انجام ایمپلنت زیگوماتیک
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، ایمپلنت دندان زیگوماتیک قابلیت اجرا بر روی برخی از افراد را در بر دارد. اغلب افرادی که از استخوان فک مناسبی برای ایمپنلت برخوردار نیستند می توانند این روش را مورد استفاده قرار بدهند. به طور کلی افرادی که از ویژگی های زیر برخوردار هستند، کاندید مناسبی برای استفاده از این روش ایمپلنت به شمار می روند.
- افرادی که از کمبود تراکم در استخوان فک بالا برخوردار هستند.
- در مواردی که انجام فرایند کاشت ایمپلنت های معمولی برای متقاضی، با موفقیت همراه نبوده است.
- در مواردی که متقاضی در فرایند لیفت سینوس و یا پیوند استخوان، شرایط خوبی را برای کاشت در بر نداشته است.
- افرادی که نیازمند پشتیبانی مناسب از پروتزها، بریج ها و دندان های فک بالا هستند.
لازم به ذکر است که تشخیص بهترین کاندید برای انجام ایمپلنت زیگوما، در حیطه ی تخصصی و حرفه ای دندانپزشکان متخصص و کاربلد می باشد. از این رو قبل از انتخاب روش های مختلف ایمپلنت، بهتر است از مشاوره های تخصصی و حرفه ای در این زمینه استفاده کنید.
معایب استفاده از روش Zygomatic
- درگیر شدن برخی از افراد با مشکل سینوزیت
- به وجود آمدن برخی از آسیب های عصبی
- پاره شدن و آسیب دیدگی غشای سینوسی
- بالا بودن هزینه ی ایمپلنت دندان زیگوماتیک نسبت به ایمپلنت های معمولی
قیمت ایمپلنت زایگوما چقدر است؟
عوامل بسیار زیادی بر روی تخمین قیمت ایمپلنت زیگوماتیک موثر هستند. شناخت این عوامل می تواند شما را در زمینه ی تخمین هزینه ها و انجام عمل، همراهی کند. از جمله عوامل تاثیرگذار در این زمینه عبارتند از:
- نوع ایمپلنت مورد استفاده
- برند ایمپلنت
- تجربه و تخصص جراح مورد نظر برای انجام عمل
- محل کاشت ایمپلنت مورد نظر
- موقعیت کلینیک مورد نظر
و برخی از موارد دیگر. برای اینکه بتوانید در این زمینه به اطلاعات بیشتری دست یابید بهتر است از مشاوره های تخصصی کارشناسان خبره استفاده کنید.
نحوه انجام ایمپلنت زیگوماتیک
انجام عمل ایمپلنت زیگوماتیک بر اساس پیچیدگی ها و دشواری های خاصی انجام می شود. انجام این عمل در بیمارستان ها و کلینیک ها و همچنین با بیهوشی های عمومی انجام می پذیرد. بنابراین مراجعه کننده باید بر اساس دانش و اطلاعات کامل اقدامات لازم برای انجام این عمل را بکار ببندد. برای انجام دادن این عمل باید برخی از مراحل مهم را سپری کنید که عبارتند از:
انجام مشاوره های لازم برای زیگوماتیک
در مرحله ی انجام مشاوره برای انجام عمل ایمپلنت زیگوماتیک، تمامی شرایط مانند وضعیت دهان، بررسی شرایط و امکان استفاده از این عمل و … ارزیابی می شوند. پزشک متخصص با انجام تمامی بررسی های مربوط به عمل، تصمیم می گیرد که آیا متقاضی شرایط استفاده از این عمل را در بر دارد یا خیر؟
استفاده از برنامه ریزی های مدرن
پیشرفت تکنولوژی و استفاده از برنامه های دیجیتال این امکان را برای متقاضیان و دندانپزشکان فراهم نموده است که بتوانند با استفاده از برنامه های دقیق درمانی، کاشت ایمپلنت را برنامه ریزی نمایند. از برنامه ریزی هایی که در این زمینه انجام می شود، می توان به: جهت دندان، موقعیت ایمپلنت و …
در این روش درمانی نیز مانند بسیاری از روش های درمانی دیگر، شاهد انجام بی حسی خواهیم بود. این بی حسی به صورت موضعی و فقط در ناحیه ای که عمل بر روی آن انجام می شود، صورت می پذیرد.
انجام جراحی ایمپلنت زیگوماتیک
برای انجام جراحی ایمپلنت زیگوماتیک، دندانپزشک متخصص در لثه برش های کوچکی را ایجاد می نماید. این برش ها امکان دسترسی به استخوان گونه را برای وی فراهم می کنند. ایمپلنت مورد نظر به طور مستقیم در این ناحیه قرار می گیرد. نقش این ایمپلنت، ایجاد پایه های محکم جهت نصب دندان خواهد بود.
پس از تثبیت شدن پایه ایمپلنت زیگوماتیک نوبت به قرار گرفتن پایه های متصل کننده است. نقش این پایه ها، برقراری اتصال بین ایمپلنت و دندان پروتزی می باشد.
مراحل بهبودی و نصب
یکی از مهمترین مراحل پس از انجام جراحی زیگوماتیک، انجام مراقبت های ویژه برای جوش خوردن استخوان و همچنین بهبود لثه است. برای انجام این مراقبت ها کافیست که چکاپ ها به طور کامل انجام شده و بهداشت دندان نیز رعایت شود. پس از طی کردن این فرایند و بهبودی کامل لثه و استخوان، نصب دندان مصنوعی و یا پل بر روی ایمپلنت می باشد.
منبع : Zygomatic implant
نظرات کابران