ارتودنسی چیست
ارتودنسی یک نوع دران در دندان پزشکی است که توسط متخسس ارتودنسی انجام می شود. این درمان به سیمی کردن دندان ها نیز معروف می باشد. درمان ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها و درست کردن ناهنجاری های فکی استفاده می شود. ارتودنسی سن خاصی ندارد و در همه سنین این درمان انجام می شود. درمان ارتودنسی می تواند برای کودکان اثر بهتری داشته باشد و به جای درمان ناهنجاری های فکی ، از وقوع آن ها جلو گیری کند. ارتودنسی دارای انواع مختلفی می باشد. ارتودنسی دارای انواع نامرئی ، لینگوال ، دیمون ، ثابت فلزی ، ثابت سرامیکی ، متحرک و … می باشد
هر فردی که می خواهد به درمان ارتودنسی بپردازد باید با نوع درمان خود ، اجزا درمان و اصطلاحات آن آشنایی کامل داشته باشد تا آرامش خاطر بیشتر داشته و درمان برای او آسان تر باشد و با مشکلی در طول درمان مواجه نشود. ما در ادامه این پست به انواع و اجز ارتودنسی می پردازیم
بریس ها و براکت های ارتودنسی
براکت های ارتودنسی وسیله هایی می باشند که به صورت ثابت به دندان های افراد به صورت ثابت می چسبند. بریس های ارتودنسی به ابزار های ارتودنسی جهت حرکت دادن دندان ها گفته می شود. بریس های ارتودنسی می تواند ثابت یا متحرک باشد. براکت ها ارتودنسی با چسب های مخصوصی به دندان ها چسبیده و از طریق سیم مخصوص ارتودنسی دندان ها را با فشار ملایم و یک نواخت به حرکت در می آورند. براکت ها ارتودنسی می توانند فلزی ، سرامیکی ، دیمون و … باشند.
بند چیست
بند های چندین حلقه فلزی می باشند که معمولا هم رنگ دندان ها درست می شوند و برای دندان های آسیاب استفاده می شوند. این حلقه های فلزی به دور دندان ها گیر کرده و تنگ می شود. این حلقه های فلزی از آن جهت که از دندان های خارج مشود توسط یک چسب مخصوص کاملا بی ضرر به دندان ها متصل شده و باعث می شود که حلقه ها خارج نشود. این حلقه های فرلزی پایه های دستگاه ارتودنسی می باشند تا برای دندان های دیگر در هنگام حرکت تکیه گاه باشند.
سیم های ارتودنسی
این سیم ها ارتودنسی مخوصوص دندان ها و دهان ساخته شده است و دندان های افراد را به حرکت در می آورد و این سیم ها به براکت ها ارتودنسی متصل شده و با فشار ملایم و مداوم خود به براکت ها باعث خرکت کردن دندان ها می شود و دندان ها را به جای استاندارد خود جا به جا می کند. سیم ها ارتودنسی معمولا طی درمان ارتودنسی چندین بار تعویض می شود تا درمان ارتودنسی به درستی انجام شود.
رابر بند چیست و چه کاربردی دارد
رابر بند ها کش هایی هستند که در قلاب های براکت ها فیکس شده و دندان های پایین و بالا را به یک دیگر متصل می کند. این فشار رابر بند ها باعث می شود تا دندان های پایین و بالا حرکت کرده و مشکلات مختلف بایت درست شود. مشکلاتی مانند اور بایت ، آندر بایت ، کراس بایت ، اوپن بایت و …
اورینگ چیست؟
اورینگ ها کشی های رنگی دایره ای و کوچکی می باشند که دور براکت ها ارتودنسی بسته می شوند. این کش ها باعث می شوند تا کش ها ارتودنسی در درون براکت بماند و خارج نشود. رنگ این کش ها با یک دیگر فرق دارد و می توان آن را با توجه به سلیقه بیمار انتخاب کرد.
فنر یا اسپرینگ
دندان هایی که به یک دیگر چسبیده اند به وسیله یک فنر ارتودنسی به نام اسپرینگ که در ما بین دو عدد براکت قرار می گیرد جدا می شود.
ریتینر
ریتینر ها وسایلی می باشند که پس از اتمام درمان ارتودنسی از آن ها استفاده شده تا نتایج ارتودنسی تا مدت زمانی مشخص ثابت شوند.
قلاب یا هوک ارتودنسی
قلاب های ارتودنسی یک سری میله فلزی بوده و از کنار براکت های ارتودنسی بیزون زده است تا کش ها یا رابر بند ها به آن ها متصل شود. این قلاب ها فاصله بین فک ها و تراز کردن آن ها را تنظیم می کند و
ازطریق رابر بند ها مشکلات بایتی و نا هنجاری های فکی را درست می کنند.
وکس ارتودنسی
اگز براکت ها و دستگاه ارتودنسی قسمت های نرم دهان ، لثه و لب ها را اذیت می کند می توانید از وکس ارتودنسی برای جلوگیری از این اتفاق استفاده کنید.
نظرات کابران